V novince Satisfactory od tvůrců Goat Simulatoru budete stavět továrnu
Satisfactory Novinka V novince Satisfactory od tvůrců Goat Simulatoru budete stavět továrnu

V novince Satisfactory od tvůrců Goat Simulatoru budete stavět továrnu

Michal Burian

Michal Burian

Platformy Windows PC

Říkal někdo ARK, Subnautica nebo Factorio?

Reklama

Firma Coffee Stain Studios, která stojí za úspěšným Goat Simulatorem, na dnešní tiskové konferenci PC Gaming Show představila detailněji svůj nový projekt. Satisfactory je hra, v níž budete stavět svou automatizovanou továrnu. Nejde ale o simulátor, ani o strategii. Tohle je spíše akce, která si bere něco z ARK: Survival Evolved přes tituly Subnautica a No Man's Sky až po české Factorio.

Satisfactory označují autoři kozího simulátoru za svůj nejambicióznější projekt. Stanete se zkušeným inženýrem. Ten byl vyslán do vesmíru, aby pracoval na masivním tajném projektu. Jeho úkolem je přeměnit idylickou mimozemskou planetu na pracovní, bezpečné a životaschopné prostředí. Čeká vás průzkum herního světa, stavba a vylepšování automatizované továrny, a hlavně musíte přežít. Ze začátku se bude vše zdát jednoduché a malé, ale postupně budete budovat něco obrovského, co vás má nadchnout a ohromit zároveň. Stavba budov bude složitější a čas pro jejich výstavbu bude čím dál větší. Dokonce budete využívat místní obyvatele.

Na průzkum se budete muset vydávat často. Jenom tak získáte potřebné materiály. Budete objevovat nové a nové věci, zkoušet to a zase tamto, zjišťovat, co lze použít a co je naopak zcela zbytečné. V současné době víme o třech budovách a o čtyřech zařízeních, které vám pomohou splnit nelehkou a jistě nebezpečnou misi. K dispozici budeme mít skener, zbraň, jetpack a vozidlo pro rychlejší cestování.

Důležité je ještě zmínit, že ve hře nejsou žádné procedurálně generované planety. Prostředí vytvořili přímo tvůrci a podle svých slov si na něm dali pořádně záležet. Ve skutečnosti se nedostanete ani na celou planetu, ale jenom na její malou část. Takovou část, jež je stále dostatečně velká. Možná časem bude titul rozšířen.

Pokud vás Satisfactory zaujalo, tak vyjde pravděpodobně letos, zatím pouze na PC. Na projektu v Coffee Stain Studios pracují dva a půl roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama