V Overwatch se začne zítra slavit rok Psa
Overwatch Novinka V Overwatch se začne zítra slavit rok Psa

V Overwatch se začne zítra slavit rok Psa

Jan Kalný

Jan Kalný

5

Čínský nový rok znovu přichází, takže Overwatch bude zase slavit s novými skiny a kosmetickými předměty a několika dalšími věcmi.

Reklama

Pro fanoušky střílečky Overwatch nejde o žádné překvapení. Event na téma čínského nového roku byla jenom otázka času. O existenci eventu, resp. i jeho datu spuštění a názvu, už víme nějakou dobu, ale až nyní jsme se prostřednictvím nového developer updatu dočkali několika konkrétních informací.

Tou nejzajímavější je, že se dočkáme nové mapy, která byla speciálně vytvořená pro populární Capture the Flag. Nová mapa s názvem Ayutthaya by nás měla vzít do Thajska. Jedna strana má být velmi stará a měl by v ní být chrám, zatímco druhá strana by měla být vážně nádherná a moderní.

Spolu s novou mapou se dočkáme i změn právě v samotném módu Capture the Flag. Sbírání vlajek je nyní okamžité, ale použití jakýchkoliv schopností, které vám zrychlí pohyb nebo vás udělají nesmrtelným, způsobí, že vlajku upustíte. Jeff Kaplan ve videu zmínil například Winstonův skok, ale mezi další schopnosti takového typu patří (nebo by měly patřit) třeba obě schopnosti Tracer, Zenyattova ultimátní schopnost, Reaperovy schopnosti ap.

Druhou změnou je také to, že vývojáři vyhodili všemi neoblíbenou remízu. Pokud dojde čas a oba týmy jsou na tom stejně, dojde na tzv. Sudden Death, kdy se obě vlajky přiblíží více doprostřed mapy, takže vzdálenost mezi nimi se samozřejmě zkrátí. Kaplan zmiňuje, že obě změny mají za následek fakt, že je celý mód mnohem akčnější a je třeba hrát agresivněji.

V průběhu eventu se navíc máme těšit na kompetitivní sezónu přímo pro Capture the Flag. Tedy něco podobného jako byla kompetitivní sezóna pro Lúcioball v létě minulého roku. Jak tedy bývá zvykem, kdo se někde umístí, tak dostane speciální ikonku a sprej a hráči v TOP 500 dostanou ještě k tomu další speciální ikonku a sprej. Year of the Dog by navíc tentokrát měl běžet celkem čtyři týdny, tedy až do 8. března. Důvodem je údajně to, že si Blizzard všiml, že spousta lidí během této doby cestuje a často stihnou jenom kousek eventu. Tohle by jim mělo pomoci.

A v neposlední řadě samozřejmě došlo na trochu teasování co se týče nových kosmetickým předmětů. Dočkat bychom se měli šesti legendárních skinů a klasicky řady dalších věcí. V úvodu videa je vidět nový skin pro Widowmaker, Kaplan přitom zmínil, že se skinů dočkají ještě „nejméně hraní hrdinové” jako Mercy nebo Genji. Prostě klasický Kaplan. Nových předmětů by přitom mělo být více jak 50.

Nezapomeňte tedy, že event začíná už zítra.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama