V PlayStation Store se začínají objevovat PS3 hry
PlayStation 3 Novinka V PlayStation Store se začínají objevovat PS3 hry

V PlayStation Store se začínají objevovat PS3 hry

Jan Urbančík

Jan Urbančík

17
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 3

Jde o náznak blížící se zpětné kompatibility?

Reklama

Zatímco Xbox se může chlubit plnou zpětnou kompatibilitou napříč generacemi, společnost Sony tím rozhodně známá není a konzole PlayStation 5 nabízí kromě nativních her pouze tituly z PS4. Nyní se ale začínají objevovat náznaky toho, že by se situace mohla změnit.

Novinář Jason Middler včera upozornil na zajímavý úkaz, o němž následně sepsal článek pro magazín VGC. V obchodě na konzoli PlayStation 5 totiž spatřil titul pro PS3 a jak zjistili další hráči, nakonec jich bylo hned několik. Nešlo by o nic neobvyklého, některé jsou totiž součástí předplatného PlayStation Now, jenže to není všechno. Jednotlivé produkty měly nastavenou cenovku a dokonce se to týkalo i her, které v PS Now vůbec nejsou. Konkrétně šlo o Dead or Alive 5, Bejeweled 3 a dvě hry ze série Prince of Persia: The Forgotten Sands a The Two Thrones.

Vše by zapadalo do prosincového článku magazínu Bloomberg, kde Jason Schreier zmiňuje, že Sony připravuje svou vlastní službu ve stylu Game Passu a mohlo by dojít i na zpětnou kompatibilitu. Brzký příchod projektu, jenž má nést kódové označení Spartacus, naznačuje také fakt, že Sony začala z kamenných obchodů stahovat dárkové karty pro PS Now.

Na druhou stranu bychom zatím měli být s očekáváním opatrní. Někteří hráči totiž upozorňují na to, že by mohlo jít o chybu, která už se stala v minulosti několikrát. Zatím ale opravdu nemáme jak zjistit, jestli jde o náznak něčeho většího, či pouze nešťastně načasovaný bug.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama