V Prey se podíváme na Měsíc
Prey Novinka V Prey se podíváme na Měsíc

V Prey se podíváme na Měsíc

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Stále není jasné, jestli se dočkáme DLC či samostatné expanze, ale Bethesda rozhodně něco kuje.

Reklama

V březnu se po vydání několik záhadných zpráv na sociální síti Twitter začaly množit spekulace, že se přeci jen chystá nějaká forma rozšíření povedené střílečky Prey z loňského roku. A že se bude odehrávat na Měsíci, který jsme mohli v základní hře obdivovat z útrob i z vnějšku vesmírné stanice Talos I. Tehdy ještě připadala v úvahu možnost, že se někdo z marketingového či komunitního týmu Bethesdy utrhnul ze řetězu a jen si hraje s fanoušky, aby zájem o hru zcela neopadl. Nyní je ale jasné, že se něco opravdu chystá.

Seznam Steam achievementů Prey byl obohacen o několik nových kousků, které dávají dohromady text If You Believed They Put A Man On The Moon. Jedná se o úryvek ze skladby Man on the Moon od skupiny R.E.M. a v překladu znamená „Jestli věříte, že dostali člověka na Měsíc“. Opět tu tedy figuruje Měsíc.

Aby toho nebylo málo, na Twitteru se objevil účet společnosti KasmaCorp, jejíž logo je shodné s obrázkem všech nových achievementů Prey na Steamu. Rovněž ožil profil KasmaCorp na Redditu, který už v březnu vydával zprávy v binárním kódu. Nyní napsal komentář na subredditu NASA, konkrétně do příspěvku zaměřeného na obrázek Země a Měsíce. Komentář přitom nabízí text „imgur 31nProa“, který fanoušky dovedl k videu na webu Imgur, jež obsahuje útržky gameplay záběrů z Měsíce. Všimnout si můžete třeba prostor základny na Měsíci, trochu jiného obleku hratelné postavy či vylepšené brokovnice z původního Prey.

Je to zkrátka jasné. Nedávná aktivita nebyla planá a Bethesda (a nejspíš i studio Arkane, které vytvořilo původní hru) nás s Prey hodlá vzít na Měsíc. Zbývá jen otázka, v jaké formě. Záběry jsou jasným důkazem toho, že opravdu dojde na něco hratelného, takže lákání na nějaký komiks, knihu či jiné doprovodné médium můžeme vyškrtnout. Na plnohodnotný druhý díl je zase moc brzy.

Zbývá možnost klasického DLC či samostatné expanze. Steam achievementy rozhodně naznačují DLC, ale nesmíme zapomínat, že na rozdíl od Xbox Live či PlayStation Network si tvůrci mohou s achievementy svých her na Steamu dělat cokoliv a kdykoliv. Jinými slovy, achievementy mohou sloužit jen jako součást aktuální hříčky s fanoušky a nemusí být nutně spojené s činnostmi v chystaném projektu. Osobně považuji za pravděpodbnější samostatnou expanzi. Od vydání Prey už uběhnul víc než rok, takže na tradiční DLC je poněkud pozdě, a model samostatně hratelného rozšíření si Bethesda úspěšně vyzkoušela již s tituly Wolfenstein: The Old Blood a Dishonored: Death of the Outsider (také od Arkane).

Podrobnosti o tom, co přesně se chystá, se nejspíš dozvíme na tiskové konferenci Bethesdy na výstavě E3, která se koná 11. června ve 3:30 ráno našeho času (úžasný čas pro nás chudáky ve střední Evropě, vážně). Leda že by něco zase uniklo v předstihu nebo by Bethesda měla v plánu předčasné odhalení po vzoru RAGE 2.

 
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama