V RAGE 2 se setkáme s některými postavami známými z prvního dílu
RAGE 2 Novinka V RAGE 2 se setkáme s některými postavami známými z prvního dílu

V RAGE 2 se setkáme s některými postavami známými z prvního dílu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Spojitostí s původním RAGE je zjevně více, než se zdá.

Reklama

Příští rok na jaře se dočkáme RAGE 2, slibného akčního projektu, který vzniká za spolupráce studií id Software a Avalanche Studios. První díl však vyšel už v roce 2011, a tak si v Bethesdě řekli, že nebude od věci představit nováčkům to, co bylo na původní hře důležité, a veteránům případně něco málo připomenout. Výsledkem je článek, který shrnuje podstatné body RAGE od id Software a navíc ukrývá několik informací souvisejících s chystaným pokračováním.

Jak už víme, RAGE 2 se odehrává 30 let po událostech prvního dílu, který byl pro změnu zasazený do období sta let poté, co Zemi zasáhl meteorit Apophis. Ten měl za následek naprosté zničení pozemského prostředí a vyhlazení 80 % světové populace. V době druhého RAGE se však planeta znovu probouzí. Civilizace a život mohou zase vzkvétat a zdá se, že svítá na lepší časy. I tak se ale populace musí vypořádat s množstvím brutálních a divokých gangů a se silami nelítostné organizace Authority. I o jejím návratu již víme, nyní však bylo potvrzeno, že dostaneme možnost stanout tváří v tvář jejímu veliteli, jímž je generál Cross.

Opět se můžeme těšit na televizní show Mutant Bash TV, která posledně spočívala v brtulální konfrontaci soutěžících s hordami mutantů, zpravidla v dost specifickém prostředí a za doprovodu příslušného komentáře. V RAGE 2 přitom Mutant Bash TV nabídne zcela nové zkoušky a výzvy. Návrat hlásí i Feltrite, energetická surovina v krystalické formě, a Nanotrites, miniaturní stroje, jež zaručují schopnosti, kterými může vládnout hlavní hrdina Walker. Nanotrites byly původně určeny na posílení organismu přeživších z Arch, kteří měli přečkat katastrofu pod povrchem. Mezi ně patří generál Cross i Nicholas Raine, protagonista prvního dílu.

Raine se po událostech původního RAGE vytratil do pustiny a už o něm nikdo neslyšel. Díky jeho činům však došlo ke zformování různých kultů, které Raineho uctívají jako boha a které mají původ v populacích, které Nicholas zdecimoval. To, jestli hrdinu prvního dílu v pokračování uvidíme, zatím není jisté. Počítejte ale s návratem kapitána Johna Marshalla. Dříve šlo o vůdce odboje v boji proti Authority, nyní je jen zatrpklým starcem, jenž provozuje bar v lokalitě Gunbarrel. O ní jsme v původním RAGE jen slýchali, nyní se do ní však budete moci podívat. A protože Gunbarrel je nedaleko města Wellspring, v RAGE 2 se očividně podíváme do nějakých těch starých známých míst, byť budou nepochybně vypadat jinak.

Ze známých postav se hlásí zpět do služby i doktor Kvasir. Původně šlo o vědce ve službách Authority, nakonec ale přeběhl k odboji a nyní se zabývá vývojem zbraní založených na Feltritu, vhodných pro boj s vojáky Authority i mutanty, které pomáhal stvořit. Už v dobách prvního RAGE šlo o skutečného staříka, nyní je však ještě starší a svéhlavější. Dokonce vyměnil levitující invalidní vozík za zotročeného mutanta, s nímž je kyberneticky propojený. To aby mohl chodit, protože obyčejné robotické protézy by byly zjevně moc normální.

Tvůrci nezapomínají ani na Loosum Hagar. Tato žena vás opět naučí, jak zacházet s bumerangy, jimž se říká Wingsticky, koneckonců jsou tentokrát o něco vylepšené. Nyní je Hagar starostkou města Wellspring, takže má o práci a zábavu postaráno. Zvlášť s přihlédnutím k faktu, že v knižní adaptaci prvního RAGE zemřela. Ale to je zjevně vývojářům zcela ukradené. A co bývalý starosta Wellspringu, Clayton? Inu, ten už je skutečně mrtvý, ale setkáme se s jeho synem Kleggem, který je podle slov tvůrců pěkné zkorumpované nadělení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama