V remaku Resident Evil 2 je kampaň vylepšena, aby byla atraktivnější
Resident Evil 2 Novinka V remaku Resident Evil 2 je kampaň vylepšena, aby byla atraktivnější

V remaku Resident Evil 2 je kampaň vylepšena, aby byla atraktivnější

Michal Burian

Michal Burian

5
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Ze čtyř scénářů jsou dvě kampaně.

Reklama

Všichni fanoušci po něm toužili a stejně byli mile překvapeni, když přesně před týdnem na tiskové konferenci PlayStationu byl remake druhého dílu kultovního hororu oznámen. Resident Evil 2 se ve vylepšené podobě dostaví 20. ledna 2019 a zahrát si ho budeme moci na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One. Minulé úterý jsme věděli akorát to, že běží na proprietární RE Enginu, jenž využívá i skvělý Resident Evil 7 z ledna loňského roku, který je oproti svému předchůdci mnohem akčnější (recenze). Nová technologie zajistí lepší grafické zpracování, propracovanější zvuky a zmodernizované ovládací prvky, včetně kamery přes rameno.

Nebyl by to ale remake, aby nedošlo i k dalším změnám. Yoshiaki Hirabayashi z Capcomu v rozhovoru s americkým magazínem IGN odhalil úpravy kampaně. Původně totiž byly příběhy Leona a Claire rozděleny do čtyř různých scénářů (Leon A/Claire B a Claire A/Leon B), což by v dnešní době podle vývojářů nepůsobilo dobře. Rozhodli se proto pro změnu a ze čtyř scénářů udělali dvě přímočaré kampaně, abyste si mohli užít příběh a události z obou pohledů.

V Capcomu věří, že se jim tenhle záměr vyplatí. Kampaň v Resident Evil 2 by měla být atraktivnější pro současné hráče, kteří nebudou muset opakovat různé situace. Právě ty by pro ně mohly být nudné. Přesto dvě kampaně ukážou vše z událostí a historie daného hrdiny.

„Zjednodušili jsme kampaň a odstranili rozdílné A / B pasáže. Ze scénářů A a B jsme vytvořili jeden příběh. Myslíme si, že v dnešní době touží hráči po hlubokých a intenzivních zážitcích. Původní čtyři scénáře by příběh rozptýlily a měly za následek, že byste hrou procházeli vícekrát, což by vedlo k opakování. Z toho důvodu jsme se rozhodli pro dvě kampaně, které se zaměřily na všechny události obou hrdinů, místo toho, aby je rozdělily,“ řekl Hirabayashi pro IGN.

Gaming Bolt se od manažera značky Mike Lunna dozvěděl technické parametry. Resident Evil 2 Remake má dva režimy pro PlayStation 4 Pro a Xbox One X. První je čistě vizuální a nabídne stabilních 30 snímcích za sekundu při 4K rozlišení. Pravděpodobně půjde o checkerboard a ne nativní 4K. Nebo můžete zvolit herní mód a užít si hororové dobrodružství při 60fps a nejspíš v rozlišení 1080p (FullHD).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama