V Rockstaru nejsou nadšení z filmu The Gamechangers
Novinka V Rockstaru nejsou nadšení z filmu The Gamechangers

V Rockstaru nejsou nadšení z filmu The Gamechangers

Martin Cvrček

Martin Cvrček

30

Film z produkce BBC o konfliktu zakladatele Rockstaru Sama Housera s právníkem Jackem Thompsonem se nesetkal s nadšením samotného studia. Mírně řečeno.

Reklama

Včera večer si na televizní stanici BBC Two odbyl svou premiéru film The Gamechangers, který měl za cíl odvyprávět rádoby pravdivý příběh o konfliktu tvůrců série GTA v čele se Samem Houserem s právníkem Jackem Thompsonem.

Ačkoliv se snímek z mohl chlubit herci Danielem Radcliffem a Bilem Paxtonem v hlavních rolích, nedávný trailer nevzbudil kdovíjaké nadšení. Nemluvě o faktu, že sám Rockstar nebyl do tvorby nijak zapojen.

Podle očekávání se z pokusu BBC nahlédnout pod pokličku dění v Rockstaru při vývoji GTA San Andreas vyklubal průšvih. Průvših, který ještě nyní sklízí samou kritiku a nespokojené reakce, které vyplývají především z mizerného scénáře a prostého faktu, že je film plný nesmyslů. Nejzávažnější kritika ale přichází z nejpovolanějších míst - přímo z Rockstaru.

Tvůrci vyjádřili nespokojení prostřednictvím Twitteru a stručně řečeno označili The Gamechangers za smyšlenou krávovinu. Přesvědčte se sami:

Zprvu se objevovaly názory, že možná došlo k nabourání na účet Rockstaru a kritika ve skutečnosti nepochází od nich. Tweet už je ale venku docela dlouho, takže je podle všeho skutečný.

Kromě toho, na film si stěžují i samotní zaměstnanci studia, včetně těch bývalých. Jak se zdá, dostáváme se do nové éry. Už jsem si zvykli, že většina filmů postavených na herní předloze nestojí za nic. Ale že se nepovede i film o zákulisí herního vývoje a navíc ještě pod záštitou BBC? To je zjevně novinka.

Všechno je holt jednou poprvé a nezbývá než doufat, že se z tohohle průšvihu alespoň někdo poučí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama