V roguelike RPG Children of Morta budete ochraňovat posvátnou horu
Novinka V roguelike RPG Children of Morta budete ochraňovat posvátnou horu

V roguelike RPG Children of Morta budete ochraňovat posvátnou horu

David Křenek

David Křenek

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Obětujme vše, abychom zachránili ty, na kterým nám záleží.

Reklama

Na chvíli se pojďme odpoutat od mainstreamové scény, ve které se řeší v aktuálních dobách fenomén battle royale, nové Call of Duty, kauza G2A nebo to, že za střílení do lidí mohou videohry. Raději vplujme na chvíli do příjemné indie scény, která si žije svůj „bezstarostný“ život a dokáže nám vytvořit úsměv na tváři. Například svými minimalistickými tituly, které mají v sobě ukryté obrovské srdce, jako je tomu v Children of Morta.

Jedná se o roguelike RPG, ve které budeme sledovat mimořádný příběh rodiny Bergsonsonů. Ta se snaží ubránit svoji mystickou horu a zemi proti zlomyslné Korupci, s kterou jsou spojována nemilosrdná monstra. Ve hře se ujmete jedné z šesti postav této rodiny. Každá má přitom svůj jedinečný styl boje, emoce, znalosti a celkovou osobitost spojenou samozřejmě i s nedostatky. Některá dává přednost boji zblízka s použitím mečů, dýk a kladiv. S jinou však odstoupíte dál a budete vést bitvu pomocí luků a kouzel. Každý člen rodiny má svůj jedinečný styl hry a bude jen na vás, který si zvolíte. Například tu máme babičku Margaret a strýce Bena. Za svůj život nasbírali mnoho znalostí, které byly předávány generacemi tohoto rodu a jsou tu v těchto neklidných dobách pro nás, aby nám pomohli. Rozhodně tak není na škodu využít moudrostí svých předků.

Při prozkoumávání světa narazíte na lesy, chrámy, či dungeony a každý z nich by měl být ojedinělý a po cestě by jste neměli narazit na ten totožný, což má zážitek ukotvit. Pro všechny vesničany a obyvatele tohoto světa je však nejdůležitější jen jedno místo, a to posvátná hora Morta. Je plná historie, legend, kouzel a spojována se symbolem zdroje života, zdraví a prosperity. Odhalme tedy její tajemství a příčiny, díky jimž došlo k peklu na Zemi, které vyvolává nebezpečí.

To vše je zabaleno do líbivého pexelartu spojeného s příjemným soundtrackem. Children of Morta vychází po ročním zpoždění 3. září na PC. 15. října poté na PS4, Xbox One a Nintendo Switch. Ve výsledku se nám tu tedy klube velmi zajímavý titul, jehož verdikt však ponecháme až na samotnou recenzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama