V Take-Two jsou realisté, Red Dead Redemption 2 nezopakuje úspěch GTA V
Red Dead Redemption 2 Novinka V Take-Two jsou realisté, Red Dead Redemption 2 nezopakuje úspěch GTA V

V Take-Two jsou realisté, Red Dead Redemption 2 nezopakuje úspěch GTA V

Michal Burian

Michal Burian

15
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Kolem 100 milionů kusů se s největší pravděpodobností neprodá, přesto bude prequel westernové akce jistě úspěšnou hrou.

Reklama

Red Dead Redemption 2 může být jednou z největších her na současnou generaci konzolí, ale to neznamená, že zopakuje fenomenální úspěch Grand Theft Auto V. Šéf vydavatelské společnosti Take-Two je realista a podle jeho slov by bylo neuvážlivé předpokládat, že prequel westernové akce od Rockstaru bude stejně úspěšný. Samozřejmě, očekávání jsou vysoká, v Rockstaru v úspěch věří, ale zároveň si nemyslí, že se Red Dead Redemption 2 přiblíží ke sto milionům prodaným kusů. GTA V se podařilo prodat přes 95 milionů.

V Take-Two jsou realisté, Red Dead Redemption 2 nezopakuje úspěch GTA V

„Je těžké očekávat úspěch na úrovni nejziskovějšího zábavního produktu všech dob. Takový předpoklad by nebyl realistický,“ uvedl Strauss Zelnick pro rozhovoru pro GamesIndustry.biz a dodal, že podle nich je Red Dead Redemption 2 mimořádně zajímavým titulem. O úspěchu rozhodnout ale sami hráči.

Když má vyjít nějaká hra od Rockstaru, tak se mluví o strachu. O strachu, který mají konkurenční společnosti. Strauss Zelnick přiznal, že i oni mají strach z konkurence. Na podzim totiž nevychází pouze Red Dead Redemption 2, ale také Assassin's Creed Odyssey, Battlefield V, Call of Duty: Black Ops 4 nebo Fallout 76.

„Také se bojíme. Myslím, že rozumná dávka strachu a nejistoty v souvislosti s vydáním hry je dobrou věcí. Arogance je nepřítel úspěchu. V náš úspěch nevěřím, dokud se nestane skutečností.“

Ptáte se, proč Rockstar a de facto i Take-Two neukazuje své hry na veletrhu E3? Podle Zelnicka je pro ně v Los Angeles důležitá obchodní stránka, která je efektivnější než propagace her.

Red Dead Redemption 2 vyjde 26. října 2018 na PlayStation 4 a Xbox One. PC verze oficiálně oznámena nebyla, nedávno se ovšem objevila v životopisu jednoho ze zaměstnanců Rockstaru. Druhý díl této westernové akce se zaměří na příběh Arthura Morgana, pravé ruky vůdce gangu, za nějž jsme hráli v jedničce. Přečtěte si preview.

Hru předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama