Valve chce prosadit PC na E3
Novinka Valve chce prosadit PC na E3

Valve chce prosadit PC na E3

Martin Cvrček

Martin Cvrček

28

V rozhovoru pro PC Gamer se Doug Lombardi z Valve trochu rozpovídal o jejich plánech pro E3. Ty se týkají zejména PC platformy.

Reklama

PC jako jedna z hlavních platforem bylo v minulých ročnících výstavy E3 dost opomíjeno, resp. chyběla nějaká pořádná akce po vzoru Microsoftu, Sony nebo Ubisoftu, kde bychom viděli několik nadějných PC titulů pohromadě. To by teď rádo změnilo studio Valve.

O myšlence většího prosazení osobních počítačů se rozpovídal Doug Lombardi v rozhovoru pro PC Gamer. Tvrdí, že nějaká větší akce, kde by vystoupil třeba i Blizzard, je hodně lákavá. Kromě toho, sám Gabe Newell např. v minulosti na konferenci DICE probíral současnost a budoucnost PC hraní, přičemž jeho proslov měl velký úspěch. Lombardi však zdůrazňuje, že případná akce by nejspíš nebyla nijak zvlášť rozsáhlá, hlavním cílem je ale udělat ji co nejzajímavější, aby lidé neměli pocit, že přišli o dvě hodiny svého času.

K tomu mimo jiné dodává: "Jsme v první řadě PC hráči a PC tak zbožňujeme, že jsme vždy chtěli něco podobného udělat. Jakožto tvůrci Steamu chceme udělat PC hraní lepší, protože nikomu jinému se do toho moc nechce. Neradi bychom však byli označováni jako vůdci této platformy."

Jinak řečeno, Valve rozhodně nechce, aby byla akce zaměřena jen na ně, což plně schvalujeme. Představa, že se pod jednou střechou sejde Valve, výše zmíněný Blizzard, tvůrci Red Orchestry nebo třeba CD Projekt RED, je zatraceně lákavá.

I kdyby se ale předváděčka týkala jenom Valve, nejspíše by to stačilo. Studio má v rukávu Team Fortress 2 jako jednu z neúspěšnějších multiplayerových her vůbec, dále Dotu 2, CS: Global Offensive, Steam jako takový a v neposlední řadě i "vy-víte-jakou-hru-myslíme". Ano, i další Half-Life by se na podobné akci mohl s klidem ukázat jako vrchol večera. Zatím však není nic potvrzeno, takže nezbývá než čekat. Upřímně ale doufáme, že Valve své plány uskuteční.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama