Valve experimentuje s Half-Life pro virtuální realitu
Half-Life Novinka Valve experimentuje s Half-Life pro virtuální realitu

Valve experimentuje s Half-Life pro virtuální realitu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

4

Half-Life ve virtuální realitě prý není vyloučené, tvrdí vývojář z Valve. To ale ještě neznamená, že ve Valve přímo experimentují s Half-Life 3.

Reklama

Jak se zdá, Valve si pohrává s možností využít určitý segment série Half-Life pro potřeby virtuální reality, jak jsme se dozvěděli díky serveru Kotaku.

Valve prý zkoušelo využít ve virtuální realitě různé postavy, nápady a prvky, což ale ještě neznamená, že skutečně experimentují s Half-Life 3. Koneckonců, na GDC mohli vybraní šťastlivci vidět a vyzkoušet VR demo zasazené do prostředí Portalu, ale to ještě neznamená vznik Portalu 3, šlo o pouhé tech demo vytvořené v Source 2 enginu (krátká ukázka na YouTube).

Jeep Barnett z Valve řekl pro Kotaku následující: „Řekli jsme si 'pojďme vzít nějaké existující prvky a uvidíme, jak zapadnou'. Tak jo, vezmeme nějaké headcraby, vezmeme kulomety z Half-Life, raketomet - všechny ty různé zábavné věci - a uvidíme, jak se s nimi hraje ve VR. Ale v tuto chvíli chceme vytvořit nástroj k prozkoumání odlišných druhů herního designu."

Na otázku, zda se může někdy objevit nějaký VR projekt spojený se sérií Half-Life, Barnett neřekl ne. „Ale [zatím] nevíme, jaká je správná věc. Náš nejvíce drahocený zdroj je čas a my nemáme dost času k vytvoření všeho. Chtěli bychom vytvořit všechny naše značky ve VR? Rozhodně. Ale nemáme na to dost času nebo lidí. Takže musíme vymyslet, co nejlépe pasuje, co využívá síly VR."

„Hodí se nejlépe Half-Life? Hodí se nejlépe Left 4 Dead? Zatím nevím."

V tuto chvíli tedy není nic vyloučené a je možné, že bychom se v budoucnosti mohli opravdu něčeho dočkat, pokud ve Valve přijdou na to, jak prvky Half-Life ve virtuální realitě správně využít, stejně jako na to přišli v již zmíněném Portal demu. O tom, jestli se ve Valve vydají cestou separátního projektu pro VR, tedy dalšího dema, nebo jestli nějakým způsobem využijí Half-Life 3, můžeme jen spekulovat.

Znova ale zdůrazňujeme, že toto vyjádření neznamená, že Valve experimentuje přímo s Half-Life 3. V článku na Kotaku číslovku 3 v kontextu Half-Life neuvidíte a ani mezi řádky se nedá vyčíst nic víc než uvažování nad sérií jako takovou a jejími prvky. To bohužel leckomu nezabránilo si tam tu trojku domyslet a šířit falešné a nepravdivé zprávy. Proto pozor a zatím počítejte jen s možností, že se jednoho dne nějaká podoba série Half-Life ve virtuální realitě může objevit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama