Valve hry a Steam se opravdu dostanou na Linux
Novinka Valve hry a Steam se opravdu dostanou na Linux

Valve hry a Steam se opravdu dostanou na Linux

Martin Cvrček

Martin Cvrček

11

Příznivci operačního systému s tučňákem ve znaku, dočkali jste se. Podle posledních zpráv se Steam i novější Valve hry opravdu dostanou na Linux.

Reklama

Spekulace o uvedení Steamu na Linux se začaly objevovat už od vydání na Mac, tedy od roku 2010. Jakékoliv náznaky a informace ale vždy vyšuměly. Tomu je teď ale konec.

Michael Larabel, jenž vede stránku Phoronix zaměřenou výhradně na Linux a vše kolem něj, byl totiž pozván do kanceláří Valve, kde se dočkal pětiminutové prohlídky studia, a teď pozor, dočkal se i šestihodinové prezentace, která ukazovala možnosti Steamu a Source enginu na Linuxu. Michael následně sepsal dlouhý článek, kde uvádí, že se určitě dočkáme i převedení samotných Valve her, tedy Half-Life 2, Team Fortress 2 nebo třeba Portalu 2, zkrátka všeho, co běží na Source enginu.

Zároveň píše i o neuvěřitelném nadšení Gabea Newella s tím, že Valve chystá dost rozsáhlou podporu Linuxu, která údajně sahá dál, než si vůbec můžeme představit. To těžko, máme velkou představivost, ale i tak nepochybujeme, že Valve to rozjede ve velkém. Takže chceme pěkně pořádný update do Team Fortress 2 a možná i nějaký trailer z Half-Life 2. Když to mohl mít Mac, Linux by bylo škoda ošidit.

Pokud vám textové informace nestačí, Larabel kromě tuny informací poskytnul i fotografii, kde lze vidět Left 4 Dead 2, konkrétně běžící na Ubuntu. Takže Linuxáři, těšte se. Máte na co.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama