Valve odstranili ze Steamu kontroverzní hru se střelbou ve škole
Novinka Valve odstranili ze Steamu kontroverzní hru se střelbou ve škole

Valve odstranili ze Steamu kontroverzní hru se střelbou ve škole

Michal Burian

Michal Burian

6
Platformy Windows PC

Active Shooter v největším digitálním PC obchodě již nenaleznete. Jeho autor byl troll.

Reklama

Před několika dny se na Steamu začala prodávat kontroverzní střílečka Active Shooter, která nepřinesla úžasnou grafiku, ani strhující příběh. Místo toho v dost pokulhávající podobě s hnusnou grafikou ukázala střelbu ve škole. Hrát jste mohli za zasahujícího policistu, případně za šíleného blázna, jenž chtěl ve škole vyvraždit úplně všechny. Titul vzbudil poprask hlavně v Americe, kde bohužel ke střelbě ve školách dochází. Někteří hráči vyjádřili svůj názor a napsali, že Active Shooter jde za hranu a už to přehání, zatímco jiní to brali s humor, jde přece jen o hru.

Kvůli Active Shooter vznikla petice, aby Valve takovou hru nepodporovali. V době psaní článku má přes 182 tisíc podpisů.

Na Active Shooter se ale brzy zapomene. Na Steamu se už neprodává. Společnost Valve v noci odstranila produkt ze svého digitálního obchodu. Jeden by čekal, že je to z důvodu toho, jak se střílečka z pohledu první osoby prezentuje, ale tady šlo o něco jiného. Valve při vyšetřování zjistilo pravou identitu člověka stojícího za tímto kontroverzním počinem. Ve skutečnost jde o Atu Berdijeva, jenž dostal ban minulý pátek a byli mu odstraněni všechny záznamy související s [bc]Interactive a Elusive Team. Podle Valve zneužíval zákazníky, publikoval materiály chráněné autorskými právy a manipuloval s recenzemi uživatelů. Valve píše, že šlo o trolla, jenž lidem lhal. Na fóru tvrdil, že odstraní ze hry možnost hrát za vraha.

„Nebudeme obchodovat s lidmi, kteří se takhle chovají vůči našim zákazníkům nebo Valve,“ vysvětlil zástupce společnosti pro Kotaku a dodal, že hrou Active Shooter se budou ještě zabývat. Nejspíš z důvodu toho, aby si ve firmě udělali o těchto titulech jasno do budoucna.

Active Shooter není jedinou kontroverzní střílečkou, kterou lze koupit na Steamu, ale v tomhle případě tvůrce podle mnohých zašel už moc daleko a zrovna v době, kdy se nedávno v USA stala další tragédie.

Valve odstranili ze Steamu kontroverzní hru se střelbou ve škole
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama