Valve připouští, že se hackeři dostali do evidence registrovaných
Novinka Valve připouští, že se hackeři dostali do evidence registrovaných

Valve připouští, že se hackeři dostali do evidence registrovaných

Michal Burian

Michal Burian

13

Můžete být ale v klidu, neobjevily se žádné důkazy, že by byly ohroženy čísla kreditních karet.

Reklama

Valve dnes večer odhalilo, že se hackeři během nedávného útoku na Steam pravděpodobně dostali k záložním souborům, které zaznamenávají čtyři roky staré transakce.

Gabe Newell, šéf Valve, zaslal dnes všem zákazníkům distribuční platformy Steam otevřeným dopis. V něm ujišťuje hráče, že se neobjevily žádné důkazy o tom, že by hackeři měli v rukou zašifrovaná čísla kreditních karet nebo fakturační adresy.

Valve tak akorát upozorňuje, že si zákazníci Steamu mají kontrolovat kreditní karty.

"Naši externí odborníci bezpečnosti pokračují ve vyšetřování loňského prolomení ochrany Steamu. Ve svém posledním prohlášení jsem psal, že hackeři mají informace z databáze. Nemáme žádné důkazy o tom, že by hackeři tyto informace z databáze využili."

"Nedávno jsme se dozvěděli, že je pravděpodobné, že hackeři získali kopie záložních souborů s informacemi o transakcích mezi roky 2004 a 2008. V těchto souborech se nacházela uživatelská jména, e-mailové adresy, zašifrované fakturační adresy a zašifrované informace o kreditních kartách."

"Nemáme žádné důkazy, že by byla zneužita zašifrovaná čísla kreditních karet nebo fakturační adresy. Ale jak jsem řekl již v listopadu, měli byste sledovat své kreditní karty a samozřejmě nové informace na Steamu."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama