Valve připravuje sérii VR experimentů z prostředí Portalu
Novinka Valve připravuje sérii VR experimentů z prostředí Portalu

Valve připravuje sérii VR experimentů z prostředí Portalu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

8

Projekt nese název The Lab a bude k dispozici zdarma.

Reklama

Studio Valve dnes oznámilo nový projekt, který nese název The Lab. Jde o sérii experimentů zaměřených na virtuální realitu, zasazených do světa Portalu.

Podle všeho ale nepůjde o nic kánonického, The Lab bude pravděpodobně využívat teorii multiversa, o níž se mluvilo třeba v souvislosti s editorem map v Portalu 2. Ta spočívá v tom, že může existovat mnoho projektů zasazených do světa Portalu, které sice využívají jeho prvky, ale jinak nezasahují do oficiální příběhové linie, kterou sdílí oba díly Portalu a série Half-Life.

The Lab má nabídnout mnoho způsobů, jak si užít room-scale VR a bude k dostání na Steamu v průběhu jara. A zcela zdarma.

Více detailů se máme dozvědět na konferenci GDC, která začne příští týden. V tuto chvíli nevíme ani to, jestli bude projekt určený jen pro HTC Vive nebo jestli bude k dispozici i pro Oculus Rift, nicméně Valve v minulosti několikrát prohlásilo, že neplánuje žádné exkluzivní tituly pro Vive.

Bude zajímavé sledovat, jak rychle se do souborů The Lab ponoří komunita kvůli hledání odkazů na Half-Life 3 či Left 4 Dead 3. Po zkušenosti s nedávno vydaným SteamVR Performance Testem už si ale snad Valve dá na pozůstky po vývoji jiných projektů pozor.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama