Valve se nelíbí, že vývojáři za doporučení na Greenlightu nabízejí klíče zdarma
Novinka Valve se nelíbí, že vývojáři za doporučení na Greenlightu nabízejí klíče zdarma

Valve se nelíbí, že vývojáři za doporučení na Greenlightu nabízejí klíče zdarma

Michal Burian

Michal Burian

14

Tvrdí, že jim to stěžuje práci a nedokážou pořádně analyzovat, že lidé mají o hru skutečně zájem.

Reklama

Ve Valve sepsali nová pravidla pro Steam Greenlight a zároveň odhalili jeden nešvar, o kterém se dlouho šuškalo. Vývojáři prý hráčům nabízejí zdarma klíče ke svým hrám za to, že jejich projekt úspěšně projde schvalovacím programem Greenlight a dostane se na Steam.

Valve proti tomuto problému začalo bojovat a upozorňuje tvůrce her, že pokud tak budou i nadále činit, tak schvalování jejich hry může probíhat mnohem déle. Valve totiž analyzuje jednotlivé hry a podle toho se rozhoduje, zda je bude prodávat na Steamu.

„Chápeme, že soutěže nebo rozdávání kopií vaší hry lze považovat za formu marketingu. Ale pro účely Greenlight je rozdávání kopií výměnou za hlasy nesmysl. Neodráží to skutečný zájem zákazníků o vaši hru,“ píše Valve.

„Pokud bude člověk hlasovat pro vaši hru výměnou za kopii, tak nás stavíte do opravdu nepříjemné situace. Nemyslíme si, že takové hlasy odráží zájem zákazníků. Tím nám přidělujete práci a my máme těžší rozhodování, zda by zákazník hru skutečně koupil a hrál na Steamu.“ Kvůli tomu dochází k průtahům ve schvalování.

Zároveň Valve chce, aby každá hra na Greenlightu obsahovala minimálně jeden herní trailer, čtyři screenshoty a popis hry. Pokud je hra na začátku svého vývoje, tak nemá na Greenlightu co dělat. Místo jejího prodeje se mají autoři snažit posunout vývoj a až potom požádat hráče o vyjádření formou hlasů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama