Valve se singleplayerovými hrami končí?
Half-Life Novinka Valve se singleplayerovými hrami končí?

Valve se singleplayerovými hrami končí?

Michal Maliarov

Michal Maliarov

13

Studio se v nejnovějším rozhovoru nechalo slyšet, že končí s izolovaným singleplayerovým zážitkem.

Reklama

Nyní, když je Portal 2 venku a všichni ulítávají na oranžovém gelu, můžeme předpokládat, že se Valve pustilo do něčeho dalšího. Je nad slunce jesné, že se v budoucnu dočkáme dalších dílů série Portal, která si druhým dílem upevnila pozici zcela ojedinělé značky studia. V jednom z posledních rozhovorů ale Gabe Newell a manažer projektu Erik Johnson řekli, že s čistě singleplayerovými hrami skončili.

To by samozřejmě nemuselo znamenat, že se studio přesune jen na multiplayerové projekty. Ale spíše to, že by nyní každá hra od Valve obsahovala nějaký ten multiplayerový komponent. To vše se ale Newell teprve snaží dát dohromady.

Zatímco je více než zřejmé, že to nijak nepoznamená tituly jako Left 4 Dead či Team Fortress, velkou neznámou je otázka, jak to vše poznamená Half-Life. Nehledě na několik menších módů a menší multiplayerový komponent pro druhý díl, který byl ke stažení zvlášť, byla cesta Gordona Freemana veskrze osamoceným zážitkem.

Vezmeme-li v úvahu, že musí Gabe stále pochopit, kam se cesta studia bude udávat dál, zdá se nám téměř nereálné, že by série Half-Life nepokračovala třetím dílem. A to nejen proto, že studiu vydělala kupu peněz o velikosti Národního muzea. Na druhou stranu by se k samotném příběhu ve třetím dílu mohl přidat zcela rozdílný multiplayer, kooperační režim pro dva hráče či něco zcela jiného. Co si o tom myslíte vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama