Valve spustilo betu nové služby Steam Music
Novinka Valve spustilo betu nové služby Steam Music

Valve spustilo betu nové služby Steam Music

Martin Cvrček

Martin Cvrček

17

Valve obohatilo Steam o další zajímavou službu, konkrétně o Steam Music, umožňující na SteamOS a v Big Picture módu poslouchat hudbu podle vlastního výběru. Do její bety už jsou zváni první šťastlivci.

Reklama

Už jsme tu měli Steam Greenlight, Steam Family Sharing, Steam In-Home Streaming, a nyní tu máme další službu, která by měla zase trochu obohatit celý Steam. Jde o Steam Music, která má za cíl především umožnit snadný poslech hudby při používání SteamOS nebo Steam Big Picture módu.

Jinak řečeno, Valve chce nabídnout co nejsnazší cestu k poslechu hudby při hraní her, a to hlavně těm, kteří plánují využívat SteamOS nebo Big Picture kvůli konceptu Steam Machines. Běžní uživatelé hrající klasicky s myší a klávesnicí na stolním PC to přeci jen nepotřebují, ti mají víc než dost způsobů jak pohodlně přehrávat hudbu.

Nyní každopádně Valve spustilo betu této služby a pozvalo do ní první testery. Pokud máte také o betu zájem, jednoduše se připojte do oficiální komunitní skupiny, čímž se zařadíte do fronty zájemců a snad vás časem Valve pozve. Počítejte ale s tím, že je služba dost omezená, pro příklad v tuto chvíli chybí desktop rozhraní a vše, především vyhledání MP3 souborů v lokálním úložišti a samotné puštění hudby, probíhá výhradně v rámci Steam Overlay. Další funkce budou přidány mimo jiné i na základě odezvy testerů.

To mimo jiné znamená, že pokud si to hráči budou žádat, mohla by teoreticky na Steamu vzniknout i celá hudební sekce typu iTunes. Už teď si na Steamu můžete k vybraným hrám koupit soundtrack a pokud se Steam Music uchytí a hráči budou žádat víc, je docela dost možné, že se Valve přizpůsobí, jak naznačuje ve zveřejněných odpovědích na časté dotazy.

Ale žádný strach, jsme si jistí, že Steam nadále zůstane primárně herní platformou a vše ostatní (do budoucna se vzhledem k oznámení funkcí SteamOS dá očekávat i podpora filmů) bude spíše bonus určený hlavně uživatelům SteamOS, tedy těm, kteří si prostřednictvím Steamu budou chtít vytvořit v obýváku multimedální centrum. Do sekce her se iniciativa dalších médií určitě nepromítne. Nebo v to alespoň doufáme.

Pokud byste rádi viděli, jak Steam Music vypadá v praxi, zde můžete vidět několik screenshotů pocházejících z Big Picture módu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama