Valve ustupuje. Na Steamu budou moci být erotické hry
Novinka Valve ustupuje. Na Steamu budou moci být erotické hry

Valve ustupuje. Na Steamu budou moci být erotické hry

Michal Burian

Michal Burian

11
Platformy Linux Linux Windows PC Apple Mac

Ke stažení z prodejů dojde pouze v případě, že budou hry považovány za nelegální nebo půjde o trolling.

Reklama

Valve ustupuje vývojářům a mění podmínky na Steamu. Nově budou moci být na nejpopulárnější digitální platformě pro počítače zveřejněny všechny hry. Zákaz se vztahuje pouze na nelegální produkty a hry považované za trolling. Do druhé kategorie spadla kontroverzní first-person střílečka Active Shooter, kde jste mohli hrát za teroristy a postřílet studenty a učitele ve škole. Nikdo se tak nemůže divit, že vzbudila velký rozruch, vznikla dokonce petice za její odstranění ze Steamu - téměř 270 tisíc podpisů. Když se Valve detailněji na tuto hru podívali, zjistili, že jejím autorem je člověk, jemuž bylo zakázáno již několik her.

V tomto případě se ve Valve, podle mnohých, zachovali správně. Co už ale bylo přes čáru, tak byli dopisy vývojářům, aby cenzurovali své erotické hry. V opačném případě by hrozilo jejich odstranění ze Steamu. I kvůli tomu byla založena petice, tentokrát za to, aby společnost Valve nechala tyhle hry žít. To se podařilo. Vedení si uvědomilo své kroky a tvůrcům vzkázalo, že u těchto titulů pro dospělé nebude požadovat cenzuru.

Někteří budou jistě nadšeni z toho, že Valve pustí na Steam další hry, včetně romantických, potažmo těch erotických. Jiní budou soptit, že se kvůli tomu na Steamu, nepochybně, objeví celá řada menších projektů, které stojí za starou bačkoru. Valve má naštěstí plán, chce se zaměřit na nástroje a filtry, aby si každý našel v obchodě svou hru.

Zdroj: dualshockers.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama