Valve vyvíjí zařízení Steam Box
Novinka Valve vyvíjí zařízení Steam Box

Valve vyvíjí zařízení Steam Box

Martin Cvrček

Martin Cvrček

22

Jak to tak vypadá, Valve má plné ruce práce s novou platformu pro jejich hry, nazvanou Steam Box. O co půjde?

Reklama

Když Gabe Newell nedávno mluvil o tom, že jejich hry musí být nejprve řádně "dopečené", aby je mohli předvést, spoustě lidí unikla informace, že by Valve zároveň mohlo vyvíjet vlastní hardware pro hry. Domněnka se teď může stát skutečností, protože se objevily zprávy, že studio vyvíjí přístroj s názvem Steam Box.

Jak informuje magazín The Verge, mělo by jít o zařízení určené pro levná a méně výkonná PC. Jednoduše řečeno, představte si zařízení, které připojíte k jakémukoliv PC, načež veškeré výpočty pro chod hry nepůjdou přes HW počítače, ale přes Steam Box. Přístup k samotným hrám by pak měl poskytovat samotný Steam, resp. váš Steam účet. Údajně se však zařízení nebrání ani "konkurenčním" službám, jako je třeba Origin od EA.

Pokud vás zajímá, jak výkonný přístroj vlastně bude, aktuální informace uvádějí procesor Core i7, dosud nespecifikovanou grafickou kartu od nVidie a 8 GB RAM. Zároveň lze očekávat i adekvátní gamepad a možná i nějaké pohybové senzory.

Okamžitě se samozřejmě nabízí podobnost se službou On-Live, takže jsme zvědaví, co Steam Box oproti němu nabídne. Jak to tak ale vypadá, Valve je rozhodnuté udělat ze Steamu ještě víc zdomácnělou herní službu, a posunout PC hraní zase na jinou úroveň. Někteří se dokonce nebojí mluvit o možné konkurenci současných konzolí, ale na takové soudy je ještě brzo, zvlášť když otázek je víc než dost, a samotné Valve zatím nic nepotvrdilo.

Základní otázka ale je, kdy by měl být Steam Box vůbec představen. Na GDC? E3? Ani to se zatím nikomu vyšťourat nepodařilo. Osobně bychom se ale vůbec nedivili, kdyby k předvedení Steam Box využili Half-Life 3 nebo naopak.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama