Vánoční přání od Remedy odhaluje easter egg v Quantum Break
Quantum Break Novinka Vánoční přání od Remedy odhaluje easter egg v Quantum Break

Vánoční přání od Remedy odhaluje easter egg v Quantum Break

Martin Cvrček

Martin Cvrček

10

Není to jezero, je to oceán...

Reklama

Vánoce jsou za dveřmi, což znamená, že herní vývojáři a vydavatelé vydávají různá vánoční přání. Zajímavá přáníčka shrneme stejně jako před rokem do speciální novinky, na disku už se mi koneckonců začínají pěkně hromadit, ale je tu jedno, které si žádá zvláštní pozornost.

Přání studia Remedy je totiž zároveň náhledem do zákulisí tvorby zajímavého easter eggu v Quantum Break. Jak víme, důležitou roli budou ve hře hrát hrané sekvence. A v jedné z nich vystoupí speciální agent FBI Alex Casey v podání kreativního ředitele Remedy Sama Lakea, který spolu se svou kolegyní pátrá po zmizelém spisovateli.

Samozřejmě jde o narážku na Alana Wakea, Alex Casey je koneckonců jméno hlavního hrdiny knih, které Wake psal a kterými se proslavil. Aby toho nebylo málo, ve videu si lze všimnout i jistých fotografií, termosky či kresby pochodně v kruhu. Nechybí ani herec Ilkka Villi, který Alanovi propůjčil tvář v hraných sekveních, a hlas Matthewa Poretty, jenž je pro změnu hlasem známého spisovatele.

To, že Quantum Break zahrne nějakou narážku na Alana Wakea, víme už nějakou dobu, až nyní ale známe podrobnosti a určitě bude zajímavé vidět, jak to všechno dopadne. Kde jinde se může stát, aby po nějaké postavě pátral její vlastní výtvor, a to ještě v prostředí zcela odlišné hry.

Jak se zdá, na Alana Wakea v Remedy vážně nezapomínají. Stále přitom platí, že by tvůrci chtěli vytvořit plnohodnotný druhý díl, ale teprve až přijde správný čas. Což nebude dříve než po dokončení Quantum Break, jehož vývoj se pomalu, ale jistě blíží ke konci. I proto mají zjevně v Remedy čas na tvorbu takových easter eggů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama