Ve druhém videu ukazuje Red Dead Redemption 2 mnoho zajímavostí [CZ titulky]
Red Dead Redemption 2 Novinka Ve druhém videu ukazuje Red Dead Redemption 2 mnoho zajímavostí [CZ titulky]

Ve druhém videu ukazuje Red Dead Redemption 2 mnoho zajímavostí [CZ titulky]

Michal Burian

Michal Burian

44
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Druhé gameplay video toho ukazuje hodně z očekávané westernové akce.

Reklama

Před měsícem nám Rockstar Games poprvé ukázali v pohybu Red Dead Redemption 2. V šestiminutovém videu jsme viděli herní svět, souboje tváří v tvář, změnu počasí se sněhovou vánicí, střelbu, vydírání, lov zvířat, hraní karet v podobě mini-hry, táborák a mnoho dalšího. Dnes přichází na řadu druhé gameplay video. To znázorňuje různorodé mise, aktivity (kupříkladu rybaření), nepřátelské gangy, loupeže a v neposlední řadě systém Dead Eye. Ten slouží pro zpomalení času, označení cílů a může vám označit kritické nebo smrtelné body na těle vašeho protivníka. Záleží ale pouze na vás, jak a kdy budete Dead Eye používat, stejně tak, jak budete vylepšovat jeho možnosti.

Druhé video už není tak dlouhé. Má "pouze" lehce přes čtyři minuty. Přesto je zajímavé. Začíná soubojem na vlaku. Hlavní hrdina Arthur Morgan se úspěšně zbaví nepřítele a může pokračovat po vlaku směrem k mašině. Dozvídáme se, že s Red Dead Redemption 2 chce Rockstar vytvořit svou nejambicióznější hru v otevřeném světě s příběhem a průzkumem. Neustále nám má hrozit nebezpečí, jako psanec nebudeme nikdy a nikde úplně v bezpečí. Po světě se totiž potulují i další gangy a psanci. Každý je jiný, ale všichni jsou hodně nebezpeční a často se s nimi setkáte.

S tím jde ruku v ruce celá řada aktivit, které s gangem budete podnikat, například zastavení vlaku, vyloupení banky nebo koňského kočáru, přepadení obchodu, ale také osobnější vztahující se na pomoc jiným lidem v okolí. Při tom všem musíte mít na paměti, že vaše činy si bude svět pamatovat. Když vykradete bandu, někoho zastřelíte, může na vás být vypsaná odměna a půjdou po vás lovci.

Vývojáři připravili i další dobrovolné aktivity, třeba nahánění dobytka, rybaření, hraní karet, nebezpečnější hru s nožem (pozor na prsty), odhalování skrytých tajemství, pomoc jiným lidem, zastavení výtržností, pátrání po jiných banditech a samozřejmě možnost se utkat v duelech. Když už vám tohle vše poleze na mozek a budete si chtít odpočinout, můžete si zatancovat, poštípat dřevo v táboře svého gangu nebo se zajít podívat do "divadla".

V neposlední řadě vidíme ve videu hraní z pohledu první osoby. V Red Dead Redemption 2 budete moci kdykoliv přepínat mezi pohledem z třetí osoby a kamerou z vlastních očí. Pouze v cut-scénách tato možnost nebude. Dle ukázky vypadá 1st pohled velmi dobře a dává westernové akci úplně jiný rozměr. Co myslíte?

Aktualizace: Pokud chcete, můžete se na video podívat ještě jednou, tentokrát s českými titulky, které si pro vás připravil náš obchod Xzone, stejně jako v případě prvního gameplay videa.

Red Dead Redemption 2 vyjde 26. října 2018 na PlayStation 4 a Xbox One. Hru předobjednáte v našich obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama