Ve Final Fantasy XV půjde měnit zbraně v reálném čase
Final Fantasy XV Novinka Ve Final Fantasy XV půjde měnit zbraně v reálném čase

Ve Final Fantasy XV půjde měnit zbraně v reálném čase

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3

Volba zbraně teď bude záležet pouze a jenom na vás.

Reklama

Režisér Hajime Tabata oznámil na oficiálních fórech hry Final Fantasy XV změnu bitevního systému, který dosud fungoval na automatickém přepínání zbraní. Ten byl nyní nahrazen přepínáním zbraní v reálném čase.

Nová funkce bitevního systému, dovolující změnu zbraně v reálném čase, vám umožňuje přepínat mezi čtyřmi hlavními, předdefinovanými zbraněmi. Každá má přiděleno jedno tlačítko na d-padu (nahoru, dolů, doleva a doprava) a vy byste tak měli být schopni mezi nimi intuitivně přepínat.

V důsledku této změny došlo také k úpravě systému "Break -> Rush -> Slash". Tak jak jej známe z dema Episode Duscae už nemohl správně fungovat, protože se muselo zabránit nechtěnému automatickému přepnutí zbraně během normálních, po sobě jdoucích útoků. Systém je nyní navržen tak, že i při real-time přepínání mezi navolenými hlavními zbraněmi můžete v klidu postupně útočit.

Pokud pak jde o útoky, jako jsou "Counter" a "Raid" (taky "Jump Attack"), nebo pak o útoky, které lze použít pouze v určitém konkrétním čase, máte na výběr dvě možnosti. Buď si předem navolíte pro tento typ činností konkrétní zbraň a ta se vám pak, stejně jako v demu, automaticky přepne, nebo pokud nemáte nic předvoleno, můžete použít jednu z hlavních zbraní.

Final Fantasy XV vychází pro konzole PlayStation 4 a Xbox One v roce 2016.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama