Ve Valve připravovali ženské postavy Team Fortress 2 a možná i kooperativní fantasy
Artifact Novinka Ve Valve připravovali ženské postavy Team Fortress 2 a možná i kooperativní fantasy

Ve Valve připravovali ženské postavy Team Fortress 2 a možná i kooperativní fantasy

Martin Cvrček

Martin Cvrček

4

Webová stránka bývalého zaměstnance Valve odhaluje i rané koncepty karetní hry Artifact nebo ukázky z animovaného filmu či seriálu Doty 2.

Reklama

Studio Valve obvykle není moc sdílené a v oblasti vývoje her není ani na pohled kdovíjak aktivní. O tom, na čem tamní vývojáři pracují nebo v minulosti pracovali, tak nejčastěji svědčí různé úniky nebo externí zdroje. Takovým zdrojem je nově i webová stránka, jíž provozuje bývalý zaměstnanec Valve Drew Wolf. Ten zveřejnil množství zajímavých konceptů, které naznačují, na čem v minulosti ve studiu pracovali.

Ve Valve si očividně pohrávali s myšlenkou ženských verzí všech devíti hratelných postav Team Fortress 2. Cílem bylo zachovat podstatu všech tříd, ale jinak představit zcela nové charaktery s vlastními příběhy, které by doplnily výchozí devatero žoldáků z Team Fortress 2. Nápad ale nebyl dosud zrealizován a myslím, že jestli na něj nedošlo doteď, tak nedorazí ani v budoucnu.

Zajímavě vypadají i ukázky z procesu tvorby animovaného filmu či seriálu na motivy Doty 2. A když už je řeč o Dotě 2, samozřejmě musí přijít na řadu také nedávno oznámená karetní hra Artifact. Na Wolfově webu najdeme několik kreseb s postavami, přičemž Jeep Barnett z Valve fanstránce ValveTime.net potvrdil, že obrázky opravdu pochází z Artifactu, nicméně jde o rané koncepty, které byly časem nahrazeny.

Dost možná nejzajímavější jsou ale koncepty z vývoje neoznámené fantasy hry, i když nutno podotknout, že zatím není jasné, jestli jde opravdu o hru, na které se mělo pracovat ve Valve. Drew Wolf však ve Valve pracoval 9 let a nikde není uvedeno, že by se podílel na vývoji her i jinde. Wolf každopádně mluví o kooperativním fantasy titulu pro čtyři hráče, který dost sázel na příběh. Tvůrci chtěli navrhnout co největší množství čtyřčlenných skupin dobrodruhů, složených z různých archetypů postav. Z nich se následně vybíraly postavy použitelné ve hře, nažež vývojáři dospěli k deseti hlavním hrdinům.

K dispozici jsou také koncepty různých tvorů, kteří občas připomínají prvky Doty 2, což dost nasvědčuje tomu, že šlo opravdu o projekt od Valve. Wolf však o této kooperativní fantasy hře mluví v minulém čase, takže byl vývoj s největší pravděpodobností zrušen. Což by nás nemělo příliš překvapovat, ve Valve za ta léta zrušili opravdu velké množství připravovaných titulů.

Ženské postavy Team Fortress 2

Animovaný film/seriál Doty 2

Rané koncepty Artifactu

Neoznámená kooperativní fantasy hra

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama