Ve War Thunder budou námořní bitvy
War Thunder Novinka Ve War Thunder budou námořní bitvy

Ve War Thunder budou námořní bitvy

Michal Burian

Michal Burian

5

Už koncem letošního roku. Co přinesou?

Reklama

Společnost Gaijin Entertainment dnes oznámila chystané spuštění uzavřeného betatestu Námořních bitev, žádaného bojového módu ve War Thunder. Námořní bitvy budou poprvé exkluzivně hratelné během letošního ročníku herní výstavy Gamescom, a jejich zařazení do hry umožní fanouškům War Thunder možnost bojovat na souši, ve vzduchu i na moři.

Účastníci uzavřeného betatestu námořních soubojů budou pasovaní za „Rytíře moře“. Stejný titul se používá pro takzvaný „malý“ námořní kontingent, který se účastnil bitev ve všech oceánech, kde probíhala 2. světová válka. Kontingent sestával z torpédoborce, raketové i dělostřelecké lodi, stíhače ponorek a lodi pobřežní stráže.

„Vysoká míra realismu je klíčovou vlastností všech součástí War Thunder. Bojové stroje jsou proto zpracované do nejmenších detailů. Klasické bitvy obrovských lodí představovaly během války zkoušku trpělivosti a plánování, protože obvykle trvaly od několika hodin až po několik dní. Ve War Thunder, kde hráči na bojišti ovládají různé tanky, letadla i lodě, není také možné měnit velikost lodí nebo urychlovat plynutí času, protože všechno musí být konzistentní.

Naše interní testy ukázaly, že bitvy s velkými bojovými plavidly byly příliš dlouhé, nudné, nebo vyžadovaly zásahy do designu, kvůli kterým by chování lodí bylo zcela nerealistické. Proto začínáme s rychlými, na útok orientovanými, plavidly, které se ve hrách objevují jen zřídka. Jde o lodě, které se do naší hry hodí mnohem více. Tito rychlí, obraní a nebezpeční ‘Rytíři moře‘ jsou navíc důstojnými soupeři pro všechna letadla ve vzduchu a tanky na souši,“ vysvětluje kreativní ředitel Gaijin Entertainment Kiril Yudintsev.

Námořní jednotky získají všechny národy ve War Thunder. Pozvaní hráči, a ti, co si zakoupí jeden ze dvou startovních balíčků s unikátními plavidly, se mohou do uzavřeného testu zapojit hned, jak testování později tento rok začne.

První startovní balíček obsahuje obrněnou sovětskou říční loď Project 1124. Její věž z T-34 a dvojice kulometů ráže 12,7 mm umožňují lodi efektivně eliminovat nepřátelská plavidla a nízko létající letadla. Hlavní ničivá síla Project 1124 ovšem spočívá v jejím raketometu s označením M-13-M1, který vypouští legendární nenaváděné rakety Kaťuša.

Druhý startovní balíček obsahuje slavný americký torpédoborec PT-109, na kterém kdysi sloužil a vykonal hrdinské činy (tehdy budoucí) prezident USA John F. Kennedy. Během jedné z operací čelila jeho loď neočekávanému útoku od japonského torpédoborce Amagiri. Navzdory vážnému zranění zad se poručík Kennedy zachoval rozhodně a chytře, a na to konto se mu podařilo zachránit život všech zbylých deseti členů posádky. Ve War Thunder má loď PT-109 vlastnosti rychlého a dobře ovladatelného torpédoborce. Jeho 4 torpéda, každé s váhou skoro s 1200 kg, přijdou vhod při ničení velkých námořních cílů. Lodě z obou balíčků budou k dispozici od začátku zavřené bety.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama