Vědci využívají GTA V při vývoji autonomních aut
GTA 5 Novinka Vědci využívají GTA V při vývoji autonomních aut

Vědci využívají GTA V při vývoji autonomních aut

Michal Burian

Michal Burian

17

Sami si jsou vědomi toho, jak to na první pohled může znít, vše ale vysvětlují.

Reklama

Při vývoji moderních technologií využívají výzkumníci často věci, které se na první pohled zdají být pro takovou věc absurdní. Přesně tak je to v případě specializovaného týmu z Princetonské univerzity, který chce do roku 2020 ve Spojených státech zavést do provozu autonomní automobily s elektrickým pohonem. Jedním z nástrojů pro sbírání dat při vývoji umělé inteligence je gangsterské akce Grand Theft Auto V od Rockstaru.

Sami vědci si jsou vědomi toho, jak podivně to na první pohled zní. Dodávají však, že GTA V je pouze jednou ze simulačních platforem, kterou využívají při vývoji umělé inteligenci pro vozidla na reálných silnicích. GTA V tak nepředstavuje základ jejich softwaru.

Autonomous Vehicle Engineering tým si myslí, že není praktické spoléhat jen na data z reálných silnic. Proto si vybrali Grand Theft Auto V, které je nejbohatším virtuálním prostředím, které mohou využít pro extrahování dat. Neznamená to, že by se podle AI v GTA V chovala umělá inteligence ve skutečných vozech. To by nikdo nechtěl. Viz video:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama