Vedle Dying Light 2 vzniká ještě velká fantasy hra s RPG prvky
Dying Light 2 Novinka Vedle Dying Light 2 vzniká ještě velká fantasy hra s RPG prvky

Vedle Dying Light 2 vzniká ještě velká fantasy hra s RPG prvky

Michal Burian

Michal Burian

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Kolik prodal původní Dying Light, jaká jsou očekávání od druhého dílu a co finanční výsledky?

Reklama

Polská společnost Techland zveřejnila finančních výsledky za rok 2018 a při té příležitosti jsme se dozvěděli, že vedle očekávané zombie akce Dying Light 2 vzniká ve studiu ještě druhá hra.

Pochopitelně mnoho informací o tajemném projektu nevíme. Jisté je, že se bude řadit do AAA produkce, je zasazena do fantasy světa a nabídne RPG prvky. Klidně by mohlo jít o pozůstatek Hellraid. To měla být akční hra, kde jsme měli bojovat s monstry a kostlivci. V roce 2015 byl ale vývoj zastaven a od té doby jsme o Hellraid neslyšeli.

První díl Dying Light hrálo 16 milionů hráčů z celého světa, což automaticky neznamená, že se tolik kusů prodalo. Ve skutečnosti jich může být o nějaký ten milion méně. Techlandu se osvědčila dlouhodobá podpora s bezplatným i placeným dodatečným obsahem. Není tak divu, že od Dying Light 2 si firma hodně slibuje a očekává další velký hit v jejich portfoliu.

Co se finančních výsledků týče, Techland na vývoj obou her vyčlenil loni celkem 50 milionů PLN a dosáhl tržeb ve výši 182,7 milionů PLN. Čistý zisk byl 101,4 milionů PLN.

Dying Light 2 nemá stanovené datum vydání, pokračování survival zombie akce se očekává v letošním roce ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama