Velká aktualizace Assetto Corsa
Assetto Corsa Novinka Velká aktualizace Assetto Corsa

Velká aktualizace Assetto Corsa

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

16

Tvůrci legendárního simulátoru závodních automobilů netKar-pro oznámili aktualizaci jejich nejnovějšího díla Assetto Corsa.

Reklama

Italský vývojový tým Kunos Simulazioni pracuje na nové aktualizaci jejich poslední automobilové simulace Assetto Corsa (preview). Včera na své Facebook stránce zveřejnili seznam novinek, které můžeme očekávat ve verzi 1.1.

První jimi zmíněnou novinkou jsou změny v grafice. Konkrétně post-processing efekty, HDR a optimalizace částicového renderingu a kouřové efekty. Engine by měl mít stabilnější snímkování díky optimalizaci zátěže procesoru. Umělá inteligence taktéž prošla úpravami, což by mělo zapříčinit méně kolizí a odhadnutelnější jízdní dráhu protivníků.

Nově se objeví systém vlajek a pravidel a to i v multiplayeru. A také počasí. Respektive půjde nastavit stupeň mlhy a množství mraků, což ovlivní okolní světelnost, viditelnost a teplotu trati. Bohužel se prozatím neobjeví déšť. Mokrá trať byla přítomna v netKar PRO, avšak moc hráčů po ní nejezdilo a proto ji tvůrci prozatím neplánují přidat do AC. Avšak velká možnost modovatelnosti hry umožní fanouškům připravit alternativu. Aktualizace přinese nové nastavení kvality nahrávání replay, což dovolí zmenšit jejich velikost na čtvrtinu a výrazně prodloužit délku nahrávky.

Hra již není součástí Early Access. Je oficiálně dokončena a bude dostávat aktualizace. První aktualizaci s již dlouho slibovaným DLC jménem Dream Pack můžeme je očekávat v prvním čtvrtletí tohoto roku.

DLC Dream pack obsáhne následující vozy:

Alfa Romeo GTAAlfa Romeo 155 V6 TIAlfa Romeo 4CBMW M235i RacingCorvette C7.r GTEMcLaren F1 GTRMcLaren P1Mercedes-Benz Sauber C9Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 Evolution II DTMNISSAN GT-R NISMO GT3 2014

    A jedna dobrá zpráva na závěr. Na stránkách Ferrari již měsíc není možné si koupit předchozí hru tvůrců jménem Ferrari Virtual Academy. Ve stejné době byly odpojeny i servery, bez kterých nelze hru hrát. Hru sice i nadále nejde koupit, ale servery opět jedou a hráči se tak mohou opět vrátit do kokpitu formulí Ferrari 150° Italia a Ferrari F10 a projet se na testovací trati Fiorano, protože prozatím ani jedno není součástí Assetto Corsa a není jasné, zda se tam vrátí.

    Reklama
    Reklama

    Komentáře

    Nejsi přihlášený(á)

    Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

    Rychlé přihlášení přes:

    Google Seznam Discord Discord
    Reklama
    Reklama