Velké propouštění u tvůrců Mafie 3
Novinka Velké propouštění u tvůrců Mafie 3

Velké propouštění u tvůrců Mafie 3

Michal Burian

Michal Burian

29

Ze studia Hangar 13 měla být propuštěna významná část zaměstnanců.

Reklama

Kalifornské studio Hangar 13, které ve spolupráci s 2K Czech mělo na starost vývoj nepovedené Mafie 3 (v době vydání obsahovala řadu nepříjemných chyb), se muselo rozloučit s některými svými zaměstnanci. Zdroje uvádějí, že byla propuštěna významná část zaměstnanců, zatímco 2K Games v prohlášení neuvádí počet, ale dušuje se, že propouštění nemá vliv na připravované hry pod hlavičkou této společnosti.

Podle serveru Kotaku vzniklo ve studiu Hangar 13 několik prototypů pro další hru. Jedním z nich byl akční titul z pohledu třetí osoby s důraz na souboje v rytmu hudby. Několik bývalých zaměstnanců na sociálních sítích dříve uvádělo, že pracuje na inkubátorových projektech.

„Potvrzujeme, že v Hangar 13 došlo ke snížení počtu zaměstnanců, aby bylo zajištěno řádné využití zdrojů s dlouhodobým plánem vývoje,“ dočteme se v prohlášení 2K Games pro americké IGN. Přitom v lednu loňského roku studio nabíralo posily na nový projekt. V té době to vypadalo na pokračování Mafie.

Studio Hangar 13 bylo založeno 4. prosince 2014 v kalifornské městem Novato. Mafie 3 byla jejich prvních projektem, na kterém spolupracovali s týmy z brněnského a pražského 2K Czech. Nedávno dokonce mělo dojít ke sloučení a obě pobočky 2K Czech údajně spadají pod Hangar 13. Zda se propouštění týká i vývojářů z České republiky v současné době nevíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama