Velké rozdíly v hodnocení Terminator: Resistance
Novinka Velké rozdíly v hodnocení Terminator: Resistance

Velké rozdíly v hodnocení Terminator: Resistance

Martin Zavřel

Martin Zavřel

20
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Novináři a hráči se zase jednou vůbec neshodli.

Reklama

Včerejšek byl posledním velkým záchvěvem předvánoční sezóny, který nám nadělil hned trojici výrazných her. Zatímco Star Wars nebo Pokémoni budou nepochybně trháky jako vždy, tou třetí vydanou hrou byl právě Terminátor, kterému prakticky nikdo nevěřil (s ohledem na velmi špatnou předchozí hru tvůrců, Rambo: The Video Game z roku 2014) - ale všichni tak nějak s pocitem nevysvětlitelné fascinace sledovali nové trailery, ve kterých se proháněly ikonické stroje z původních dvou filmů do tónů nezaměnitelného hudebního motivu. Terminator: Resistance totiž velmi moudře pracuje pouze se zdroji z původní dvojice filmů a ignoruje vše ostatní.

Velké rozdíly v hodnocení Terminator: Resistance

Ačkoliv hra včera vyšla na PC i na konzolích, recenzovalo ji (alespoň doposud) pouze velmi málo herních médií, takže třeba Metacritic zatím ani nemá z čeho poskládat průměrné hodnocení - kromě PS4 verze, kde je alespoň 6 recenzí. A všechny jsou buď "žluté" (= průměrné) nebo rovnou "červené" (= špatné). Zde jsou nějaké ty příklady:

"Největším zklamáním není, že je hra špatná. Největším zklamáním je, že je špatná a přitom zároveň nejlepší, co jsem s názvem Terminátor hrál. Pokud chcete kosit autentické modely T-800 do rytmu ikonické hudby Brada Fiedela, pak je pro vás hra nejspíš adekvátní."

IGN, 40%

"Je to slabé. Není to ambiciózní. Vzalo to licenci a naplácalo ji to na průměrnou hru. A pak to nejlepší vlastnosti té licence pošlape, takže z ní zůstane jen pěkný model T-800 a vágní odkazy."

VG247, 40%

Jenže zatímco novináři hru buď ignorují nebo trhají na kusy, mezi hráči je situace výrazně odlišná. Metacritic je plný "zelených" (= kladných) hodnocení uživatelů, s dosavadním průměrným číslem 72%. Ještě mnohem lepší je ale situace na Steamu, kde se hra momentálně pyšní průměrným hodnocením "velmi dobrá", což v jazyce hodnotících agregátů znamená dokonce 9/10. Zde jeden příklad českého hráče, hodnotícího hru na Steamu:

"Atmosféra je dobrá (filmová hudba), ale trochu mi to grafikou připadá, jako by to byla hra staršího data, protože byť mám všechny grafické detaily nastaveny na Epic (nVidia RTX 2060 SUPER při FullHD 1080p rozlišení, což je maximální rozlišení displeje), tak k fotorealistickým obličejům to má dost daleko (očekávání "filmového zážitku", kdy postavy budou vypadat, jako živí lidé, se nedostavil).

Také to není o volném světě, jako např. Skyrim, ale jedná se o koridorovou střílečku, což zase pomáhá příběhu (proplížit / prostřílet se dál). Víc, než akční RPG je to spíše střílečka typu Doom, co se možností nastavení postavy týče.

Když to shrnu, tak to zachraňuje cena, která nezačíná na 59,99 EUR, jako jiné nové hry, ale je o 20 EUR levnější. 60 EUR bych za to rozhodně nedal. Ale pokud by vydali datadisk (DLC), kde by v budoucnu bylo možné zahrát si za chyceného a "přeprogramovaného" terminátora, tak bych do toho ještě nějaké euro byl ochoten vrazit."

Boris911, Doporučuje

Není to poprvé, co jsou hodnocení novinářů a hráčů ve výrazném rozporu. Často to ale bývá způsobeno nějakou kauzou nad rámec kvality hry a následným "review-bombingem". V tomto případě se ovšem zdá, že neshoda souvisí čistě a pouze s nároky obou skupin na hru samotnou.

Zkusili jste hru také? Plánujete ji zkusit?

Zakoupit ji můžete na Xzone.cz.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama