Velký projekt studia Remedy se blíží do produkce
Novinka Velký projekt studia Remedy se blíží do produkce

Velký projekt studia Remedy se blíží do produkce

Jan Urbančík

Jan Urbančík

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Čerstvé informace o tržbách studia a stavu jeho projektů.

Reklama

Finské studio Remedy Entertainment dnes přineslo finanční výsledky za první čtvrtletí roku 2021. Dozvěděli jsme se tak, že celkový příjem společnosti za toto období bylo 8,1 milionů eur, což je o 3,4 % víc než v prvním kvartálu roku 2020. Nemalou roli v tom určitě sehrála hra Control v Ultimátní edici, která kromě základní hry obsahuje také všechna DLC. Tato verze totiž 2. února vyšla na novou generaci konzolí, tedy na PlayStationu 5 a Xboxu Series, kde nabízí buď režim s 60 fps nebo 30 fps s ray tracingem.

Zpátky ale k aktuální zprávě. Kromě finančních výsledků totiž firma přinesla také nové informace o nadcházejících projektech. Dva z nich vznikají ve spolupráci s Epic Games, který má oba tituly vydávat. Menší z projektů je už nějakou dobu v plné produkci, zatímco ten větší se dosud nacházel ve fázi předprodukce. Remedy ale nyní informuje o tom, že se zanedlouho také přesune do plné produkce. Připomenu, že právě tento větší projekt by mohl být Alan Wake 2, alespoň to tvrdí herní novinář Jeff Grubb.

Studio dále pracuje na příběhové kampani pro akci CrossfireX a Crossfire HD, přičemž obě hry mají vyjít ještě letos. Zapomenout nesmíme ani na jejich vlastní pokus o multiplayer, který nese označení Vanguard. Zástupci společnosti uvádí, že už byla vytvořena velká část základních prvků hry a vývoj pokračuje dobře. Zatím se testovalo pouze interně, ale postupně se začíná i s externím testováním.

Studio se za první 3 měsíce v roce také o něco rozrostlo. Na konci března společnost zaměstnávala 281 lidí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama