Velmi brzy má dojít k oznámení nové Mafie
Novinka Velmi brzy má dojít k oznámení nové Mafie

Velmi brzy má dojít k oznámení nové Mafie

Michal Burian

Michal Burian

198

Měla by přímo navazovat na Mafii 2.

Reklama

Kdo by si nepřál pokračování Mafie, i když už to nebude přímo od českých vývojářů. První díl s názvem Mafia: The City of Lost Heaven z roku 2002 je opěvován pro svůj příběh a celkovou atmosféru. Dan Vávra s týmem z Illusion Softworks odvedl pořádný kus práce. Druhý díl dorazil v roce 2010 a bohužel se na něm podepsalo dost věcí. Vývoj nešel podle představ a Dan Vávra, který stál za designem a scénářem, ze studia odešel. Proslýchalo se, že hra byla několikrát upravovaná a nakonec neobsahovala vše, co měli v 2K Czech v plánu.

Od té doby se toho ale hodně změnilo a dokonce došlo k uzavření pražské pobočky 2K Czech, lidé měli na starost engine pro Mafii II. Prostředky studia byly přesunuty do Brna a do USA.

O měsíc později Take-Two podle všeho hledali herce pro tři postavy v jejich nové hře, aby s nimi spolupracovali na dabingu, motion-capture a snímání obličeje. Agentura odhalila, že jednou z postav má být Franklin. Afroameričan a napůl běloch narozený v Lousianě. Jde o sirotka, který vyrůstal na jihu USA, jenž byl v historii známý rasovou segregací. Franklin se po válce vrátil do Lousiany, aby se z něho stal chytrý a silný muž, který splní práci nehledě na cenu a je velmi loajální k těm, které považuje za rodinu.

Další postavou měl být Tony, taktéž narozený v Lousianě. Má jít o tichého, štíhlého Itala kolem třicítky, který chodí vždy perfektně vymóděný. Nejde však o typického gangstera, ale spíše o příliš organizovaného člověka s posedlostí penězi. Samozřejmě má italský přízvuk.

Poslední postavou by měl být Mickey, další Ital věkově pro změnu kolem dvacítky. Má průměrnou postavu a podle všeho rychleji mluví, než myslí. Navíc je obtěžkán starostmi se špatně placenou prací a drahým nájmem.

Teď už ale máme něco nového, Rick Pasqualone, dabér Vita v Mafii 2, na svém Twitteru prozradil, že velmi brzy bychom se měli dozvědět novinky ohledně Mafie. To by znamenalo, že Pasqualone se znovu podílí na Mafii, což naznačuje, že třetí díl bude navazovat na Mafii 2. Nedovedeme si představit, že by hlas Pasqualonea měla jiná postava, to by bylo přinejmenším zvláštní. Navíc to naznačuje, že vývoj je dost daleko.

Aby toho nebylo málo, tak Twitter Mafia3Leaks poslední den loňského roku informoval, že Mafia 3 je ve vývoji. V roce 2015 prý budeme příjemně překvapeni.

Připomeňme, že podle nepodložených zpráv měl být vývoj Mafie 3 restartován a přesunut do studia v San Franciscu. Tvrdil to jeden anonymní zdroj serveru Kotaku. Tvůrčí celek v SF založil v roce 2013 Rod Fergusson, bývalý vývojář z Epic Games, který před založením studia pomohl Irrational Games v dokončení BioShock: Infinite. My to vidíme tak, že na Mafii 3 se s větší části pracuje právě v Americe, kam odešlo několik lidí z 2K Czech, zatímco brněnská pobočka s vývojem jen pomáhá.

Věříme tomu, že Mafie 3 by mohla vyjít v letošním roce. Společnost Take-Two totiž na letošní rok nemá zatím oznámeno mnoho velkých titulů. Největší je PC verze GTA V a kooperativní střílečka Evolve. Takže se vydavateli bude hodit nějaký další velký titul, který by mohl prodat miliony kusů. Další spekulací je, že na Mafii 3 pracuje i studio Hangar 13, které založil Haden Blackman, vedoucí vývoje Star Wars The Force Unleashed. Právě Hangar 13 pracuje s nespecifikovaným studiem ze San Francisca na dosud neoznámené hře.

Thx mafia.czech-games.net

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama