Venku je Premium edice Enslaved
Enslaved Novinka Venku je Premium edice Enslaved

Venku je Premium edice Enslaved

Michal Burian

Michal Burian

19

Ke stažení z PlayStation Network a poprvé také pro PC skrze Steam. Premium edice obsahuje i Pigsy’s Perfect 10 DLC.

Reklama

Namco Bandai Games vydalo na Steamu a PlayStation Network Premium edici akčního dobrodružství Enslaved: Odyssey to the West, které vyšlo v říjnu 2010 na konzole PlayStation 3 a Xbox 360. Poprvé se tak tahle poněkud zapomenutá hra objevila i na PC. Na Steamu ji koupíte za necelých 20 euro.

Premium edice pochopitelně obsahuje všechny dodatečné balíčky, což znamená především Pigsy’s Perfect 10. Tohle DLC přináší nový příběh, jenž se točí kolem nové postavy, prasátka Pigsy. To nabízí dynamické hraní s velkým důrazem na stealth v nové lokalitě nazvané Titan Graveyard. Samotný Pigsy má spoustu triků v rukávu, včetně spolehlivé odstřelovací pušky, dalekosáhlého hookshotu, různé granáty a další maličkosti. V boji proti robotům mu bude pomáhat mechanický pes Truffles.

Dalším obsahem Premium edice jsou skiny Ninja Monkey, Classic Monkey a Sexy Trip. Steam verze má své specifické vlastnosti jako Big Picture Mode, Steam Achievements a Cloud Saves.

Enslaved je taktické akční dobrodružství, které zavede hráče na strhující cestu. Více než 150 let v budoucnosti, svět se změnil k nepoznání. Jediné, co zůstalo, je tenčící se lidská populace a nemilosrdní roboti, kteří zbyli z válek dávno minulých. Ve hře Enslaved převezmete roli Monkeyho, silného a neotesaného samotáře, a jeho společnici Trip, která je technologicky zdatná mladá dívka z mírumilovné komunity. Oba dva jsou zajati tajemnou otrokářskou lodí, o které se říká, že unáší lidi a bere je na západ, odkud už se nikdy nevrátí. Jak se hrdinové pokusí o útěk, Trip brzy pochopí, že Monkey je se svou sílou, její jediná šance na cestu zpět domů. Hackne tak otrokářskou čelenku, zotročí Monkeyho a propojí je dohromady – pokud ona umře, on uře také. Její cesta se tak stává jeho. Hráč tak musí dávat pozor, aby Trip i Monkey spolupracovali a musí je dostat do bezpečí. Monkey se obratně ohání svojí věrnou tyčí, aby zaútočil nebo se uchránil před nepřáteli, využíváním útoků, blokováním a protiúderů.

Hra si na Zingu v recenzi odnesla krásných 9/10 za bravurní kulisy, napínavý příběh, uvěřitelné postavy, nádherné grafické pozlátko a také za postavy Monkey, Trip a Pigsy. Oproti tomu se nám nelíbil lehce nevyužitý potencionál a občasné cukání.

Galerie

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama