Vestige of the Past je ambiciózní projekt od českých a slovenských vývojářů
Novinka Vestige of the Past je ambiciózní projekt od českých a slovenských vývojářů

Vestige of the Past je ambiciózní projekt od českých a slovenských vývojářů

LakilukCZ

LakilukCZ

17

Nová hra česko-slovenských Fineway Studios vypadá naprosto úžasně. Ve hře se staneme součástí živoucího světa postaveného na alternativní přítomnosti.

Reklama

Tvůrci hry Frankenstein: Master of Death si na sebe vzali opravdu velké sousto. Chystají se vytvořit open-world sandbox hru postavenou na Unreal enginu čtvrté generace.

Jako podklad posloužilo Brno a jeho okolí. Celý svět bude plně otevřený, prozkoumat bychom měli moci naprosto všechno od supermarketů, přes benzínové pumpy až po národní park. Vaším hlavním úkolem bude najít si v tomto světě své místo a přežít. Chcete být lovec, automechanik, farmář nebo snad majitel fastfoodu? Žádný problém. Přiložené video ukazuje široké možnosti interakce s předměty. Přiznám se, že tvorba klasicky českého párku v rohlíku mě odrovnala. Hra kromě provozování vlastního fastfoodu slibuje reputační systém a široké možnosti kustomizace jak vašeho alter-ega, tak vašeho příbytku.

Právě reputace hraje totiž napříč světem naprosto klíčovou roli, od ní se bude odvíjet chování NPC postav směrem k vám. S dobrou reputací totiž dostanete možnost lukrativnější práce a zajímavějších questů. Je dost možné, že se nepůjde zavděčit úplně všem, každá NPC má mít totiž svůj vlastní unikátní charakter.

V současné době se se blíží vydání Early Access verze na Steam, naplánovaná je na konec prvního kvartálu roku 2017. Troufnu si tedy tipnout, že to bude koncem března. Předběžná verze zahrne pořádný kus mapy s již zmíněným národním parkem, přehradou či městskou chudinskou čtvrtí. Dále bychom tam měli nalézt základní levelovací systém, dopravní prostředky, cyklus dne a noci, jídlo a vodu nebo složitý teplotní systém. Velkou zajímavostí pak je kontrola předmětů z jakéhokoli úhlu. Kontrolovat například zkaženost okurky pouze vizuálně bez žádného popisku by bylo fajn.

Plná verze, která však ještě nemá stanovené datum vydání, pak ještě slibuje příběhový režim, chytrý dopravní systém zahrnující i veřejnou dopravu, reálnou fyziku a spoustu dalšího. Vše bude záležet na zpětné vazbě komunity.

V multiplayeru by to byla naprostá bomba, co říkáte? Určitě ano. Vývojáři se ale momentálně soustředí na zmíněný Early Access a příběhový mód. Pokud se bude hře dařit, rozhodně nevylučují nějakou možnost společného hraní někdy v budoucnu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama