Veterán z Naughty Dog zakládá nové studio
Novinka Veterán z Naughty Dog zakládá nové studio

Veterán z Naughty Dog zakládá nové studio

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Wildflower Interactive se má zaměřit na menší hry s unikátním konceptem.

Reklama

V poslední době jsme čím dál tím častěji svědky toho, že zkušení vývojáři odchází z velkých herních studií a zakládají si své vlastní. Právě jedním takovým je i nový tým Wildflower Interactive, jenž byl světu oficiálně představen ve středu.

Studio vede Bruce Straley, který je opravdovým veteránem. Za svou kariéru vystřídal několik studií, ale nejdelší dobu strávil v Naughty Dog, kde působil 18 let. Zprvu pracoval jako řadový výtvarník, nicméně propracoval se až na pozici game directora, konkrétně u her The Last of Us a Uncharted 2, 3 i 4. Poté však ze studia odešel a několik let vůbec nepůsobil v herním průmyslu. Jak ale říká v novém videu, když začal na prototypu nového projektu, došlo mu, jak moc mu vývoj her chyběl. Vytvořil kolem sebe nový tým, který teď pracuje na menších, ale zato kreativních titulech.

Kromě Straleyho jsou ve studiu už nyní i další veteráni, kteří pracovali na hrách jako Call of Duty, The Pathless, Kena: Bridge of Spirits, Abzu, Astroneer a další. Má jít o menší tým, jenž momentálně čítá 11 zaměstnanců, ale na oficiálních stránkách jsou otevřené další pozice.

Na jakých hrách přesně Wildflower pracuje a kdy se dozvíme víc, to zatím Straley neprozradil. Sledovat každopádně můžete oficiální Twitter, YouTube či Instagram.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama