Věže kouzel se vrací zpět do Heroes VII
Novinka Věže kouzel se vrací zpět do Heroes VII

Věže kouzel se vrací zpět do Heroes VII

Vojtěch Zikán

Vojtěch Zikán

8

Vývojáři usoudili, že navrácení ke starému systému je lepší, než strom schopností ze šestého dílu.

Reklama

Jestli jste hráli šestý díl známé tahové strategie Heroes of Might and Magic, tak jste si všimli absence věže kouzel ve městech i různých magických oltářů na mapě. Všechno bylo nahrazeno učením se kouzel ze stromu dovedností, který však moc nevyhovoval hráčům. V následujícím díle už nic takového nebude a vývojáři se opět vrátili ke starému dobrému učení z kouzelných věží jako v předchozích dílech.

Věže kouzel můžete postavit ve všech městech pro jakoukoliv frakci. Město Akademie navíc získává možnost postavit budovu Arcane Library, která poskytuje následně více kouzel k naučení. Věže kouzel mají čtyři úrovně a za výstavbu budete muset zaplatit zlatem a různými vzácnými surovinami. Každá úroveň budovy poskytuje čtyři různá kouzla a ve výsledku má váš hrdina možnost se naučit až 16 odlišných kouzel. Kromě Akademie, ta má možnost až 20 kouzel.

Ve hře najděte sedm škol magie: světlo, temnota, oheň, voda, země, vzduch a základní magie. Pro základní úroveň všech škol nepotřebujete žádné dovednosti, až pro složitější kouzla je třeba naučení se určité školy a její postupné vylepšování. Ovšem ne každý hrdina může mít všechny školy magie, záleží totiž na frakci a povolání. Např. lidští hrdinové, kteří jsou bojovníci světla, nemohou mít znalosti magie temnoty. Až na čaroděje z Akademie, ti se mohou naučit všechny kouzla dostupné ve hře.

Existuje i více možností, jak si lze osvojit kouzelné schopnosti. Na mapě se budou vyskytovat různé magické oltáře, ve kterých se můžete nějaké to kouzlo přiučit. Někteří hrdinové však budou mít i schopnost se učit kouzla od nepřátel v boji, za předpokladu, že mají požadovanou školu magie a její úroveň.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama