VGC: Nástupce Nintenda Switch vyjde v druhé polovině příštího roku, možná pouze s LCD displejem
Novinka VGC: Nástupce Nintenda Switch vyjde v druhé polovině příštího roku, možná pouze s LCD displejem

VGC: Nástupce Nintenda Switch vyjde v druhé polovině příštího roku, možná pouze s LCD displejem

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy Nintendo Switch Switch

Klíčoví partneři už údajně mají k dispozici devkity.

Reklama

Spekulace o nové konzoli od Nintenda sílí. Naposledy jsme psali o tom, že tchajwanský výrobce čipů pro joy-cony počítá s vydáním na začátku roku. Nyní to však vypadá, že konzole dorazí až o něco později. Tvrdí to alespoň renomovaný novinář Andy Robinsion z magazínu VGC, s odvoláním na několik zdrojů obeznámených se situací v Nintendu.

Podle zdrojů VGC má nástupce Switche dorazit sice příští rok, ale až v druhé polovině. Údajně proto, že se chce Nintendo vyhnout nedostatku konzolí, jako to bylo při vydání PS5 a Xboxu Series X|S. Klíčoví partneři Nintenda už ale údajně mají k dispozici devkity.

Asi není překvapením, že stejně jako aktuální zařízení má i nová konzole nabídnout hraní v handheld režimu. Dva zdroje Robinsonovi řekly, že však nástupce Switche možná dorazí pouze s LCD displejem místo OLEDu, jenž nabízí lepší kontrast, barvy či pozorovací úhly. Nintendo chce prý ušetřením za displej zvýšit kapacitu úložiště, jež byla u základního Switche pouze 32 GB, OLED model pak nabízel 64 GB.

Robinson dále uvádí, že nová konzole bude opět obsahovat slot pro cartridge. Nad zpětnou kompatibilitou však zatím visí otazník.

Přestože cenu článek nezmiňuje, Robinson následně napsal na Twitter, že se podle něj Nintendo zřejmě bude chtít vlézt do 400 amerických dolarů, což by bylo o 100 $ více než původní Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama