Video přibližuje Fallout 4 VR
Novinka Video přibližuje Fallout 4 VR

Video přibližuje Fallout 4 VR

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13

Kvůli potřebám virtuální reality byly upraveny systémy V.A.T.S. a stavby sídel nebo některé prvky Power Armoru.

Reklama

Vydání Falloutu 4 VR, který vám umožní zahrát si kompletní Fallout 4 a jeho DLC ve virtuální realitě s pomocí headsetu HTC Vive, se blíží. Společnost Bethesda proto vydala nové video, které nabízí nové záběry z hraní a přibližuje, co všechno tvůrci změnili.

Značnou proměnou prošel systém V.A.T.S. Původní hra se ve V.A.T.S. režimu zastaví, načež máte možnost určit, kam trefíte nepřítele. Následně se přehraje krátká neinteraktivní scéna, na níž uvidíte výsledek snažení vaší postavy. Systém vám tedy na okamžik vezme možnost ovládat hru a kameru, což by některým hráčům nemuselo ve virtuální realitě dělat dobře. Proto je V.A.T.S. ve Falloutu 4 VR odlišný.

Hra se tentokrát zpomalí a vy máte možnost se v reálném čase přesouvat z místa na místo a střílet do těl nepřátel, přičemž máte vždy kontrolu nad tím, co děláte a jak se pohybujete. Když se na vás třeba řítí skupina ghúlů, můžete zapnout V.A.T.S., střelit jednoho do ruky, přesunout se, střelit jiného do nohy, následně režim opustit a podívat se v reálném čase na následky toho, co jste při střelbě napáchali.

Při používání Power Armoru se navíc setkáte s upraveným uživatelským rozhraním. To více odpovídá umístění a velikosti helmy, stejně tak lze pozorovat, že jste díky Power Armoru vyšší než normálně.

Změn se dočkala i (ne)oblíbená stavba sídel a osad. Nabídka předmětů, které můžete při stavbě využívat, se točí okolo levého ovladače HTC Vive, zatímco pravím můžete věci otáčet, nasměrovat a umístit tam, kam chcete. Stejným ovladačem lze věci likvidovat a získávat z nich suroviny, stačí na ně ukázat.

Fallout 4 VR vychází 12. prosince pro HTC Vive. Cena na Steamu byla stanovena na poměrně přemrštěných 59,99 euro, hru můžete předobjednat i v našich obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk za 1299 Kč/49,99 euro.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama