Vietnamská válka, to bylo zasazení Call of Duty z pohledu třetí osoby
Call of Duty Novinka Vietnamská válka, to bylo zasazení Call of Duty z pohledu třetí osoby

Vietnamská válka, to bylo zasazení Call of Duty z pohledu třetí osoby

Michal Burian

Michal Burian

20

Během vietnamské války se mělo odehrávat Call of Duty z pohledu třetí osoby

Reklama

Sledgehammer Games prozradili několik podrobností o zrušeném Call of Duty z pohledu třetí osoby.

Minulý týden jsme se dozvěděli první informace o Call of Duty: Advanced Warfare od studia Sledgehammer Games, které bylo složeno z ex-tvůrců Dead Space z Visceral Games. Ještě před novým Call of Duty ale vývojáři pracovali na jiném projektu.

Šlo o Call of Duty z pohledu třetí osoby. Nakonec to ale nevyšlo, Sledgehammer zastavili vývoj, aby pomohli Infinity Ward dokončit Modern Warfare 3. IW v tu dobu mělo málo členů, Vince Zampella a Jason West si několik zaměstnanců vzali sebou do Respawn Entertainment, kde připravovali na Titanfall.

V té době už bylo tak nějak jisté, že se Sledgehammer jen tak nevrátí k zmraženému projektu. Dnes jsme se dozvěděli, že hra byla zasazena do období během vietnamské války s velkým zaměřením na tajnou válku v Kambodži a Laosu. Velká část hry se měla odehrávat v podzemních tunelech navozující strach podobně jako v Dead Space. Dokonce měly být ve hře i lékárničky.

,,Pracovali jsme na tom šest nebo osm měsíců. Měli jsme nějaké opravdu cool mechaniky. Byli bychom rádi, kdybychom se k projektu mohli jednoho dne vrátit, nejde ale o něco, co by šlo vytvořit z pohledu první osoby," prozradil Glen Schofield časopisu Game Informer.

Než se Sledgehammer přesunuli k Modern Warfare 3, tak měli zhruba patnáctiminutovou hratelnou ukázku ze hry. I kvůli tomu nebylo snadné upustit od projektu a začít se věnovat něčemu jinému.

Sám vydavatel měl o 3rd person CoD velký zájem, podle dřívějších zpráv nebyl vývoj bez problému, což přispělo ke zrušení.

Sledgehammer v současné době mají ve vývoji Call of Duty: Advanced Warfare, které vyjde 4. listopadu 2014 pro PC, PlayStation 4, Xbox One, PS3 a X360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama