Vigor poodhaluje zákulisí příprav a DayZ se chystá na Xbox One
DAYZ Novinka Vigor poodhaluje zákulisí příprav a DayZ se chystá na Xbox One

Vigor poodhaluje zákulisí příprav a DayZ se chystá na Xbox One

Michal Burian

Michal Burian

2
Platformy Xbox Xbox One

Netradiční survival už je dostupný v preview programu za necelé čtyři stovky.

Reklama

Dnes pro vás máme dvě zprávy související s českým studiem Bohemia Interactive. Nejprve se zaměříme na novinku Vigor. Tenhle netradiční online survival, kde není důležité, kolik hráčů eliminujete, ale co si z bojiště odnesete, poodhaluje zákulisí příprav formou dvou videí. Nejprve se podíváme na tvorbu 3D herních postav a poté herního prostředí.

Jaké to je vytvářet postavy pro herní světy a co se při tom designérům honí hlavou? Jak vzniká prostředí, do kterého je zasazen děj nebo čím jsou tvořeny nejrůznější objekty? České herní studio Bohemia Interactive poodhaluje odpovědi na tyto otázky v nových videích zachycujících proces tvorby nedávno oznámeného multiplayerového titulu Vigor.

Novinka je online multiplayerovou střílečkou z pohledu třetí osoby, do níž se bude moci zapojit 8 až 16 hráčů. Práce na ní probíhají v brněnských kancelářích studia exkluzivně pro platformu Xbox One a pohánět ji bude Unreal Engine 4.

Vzhledem k zasazení hry do Skandinávie 90. let v alternativní postapokalyptické historické lince není nouze o zajímavé záběry. Videa zachycují např. práci v terénu při sbírání podkladů pro věrohodné textury, ale také péči o nejjemnější detaily postav a předmětů, které pomáhají dotvářet herní svět jako funkční celek s jedinečnou atmosférou.

Pro všechny, které videa zaujala a lákalo by je podílet se na vzniku podobných titulů, je tu dobrá zpráva. Bohemia Interactive má aktuálně otevřených několik pozic napříč svými týmy pro vhodné kandidáty. Jejich seznam je dostupný na stránkách studia.

Hra Vigor vstoupila do preview programu Xboxu One. Jde o rozpracovanou verzi, která bude postupně obohacována o nový obsah. Zároveň bude docházet k lepší optimalizaci a vychytání chyb a nejrůznějších bugů. Vigor koupíte na Xbox Store za 399 korun.

Už nějakou dobu víme, že v Bohemia Interactive vzniká i Xbox One verze survivalu DayZ, který mnoha hráčům leží v žaludku kvůli nedodělané PC verzi. Ta se nedávno dočkala nového enginu a už to s ní vypadá lépe. To je nejspíš důvod, proč v dohledné době bude moci DayZ vyjít na Xbox One. Přesné datum ještě neznáme, ale vše je na dobré cestě. DayZ se objevilo na Xbox Store. Titul bude také v preview programu a my víme, že bude vylepšen pro Xbox One X s podporou Ultra HD rozlišení. Vývojáři z Bohemia Interactive v minulosti potvrdili, že chtějí DayZ na Xboxu One X rozběhnout při 50-60 fps v rozlišení 1080p a plánují podporu 4K rozlišení s 30fps.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama