Víme, kdy u nás vyjde PlayStation Vita
PlayStation Vita Novinka Víme, kdy u nás vyjde PlayStation Vita

Víme, kdy u nás vyjde PlayStation Vita

Michal Burian

Michal Burian

13

Společnost Sony oznámila přesné datum, kdy bude na západních trzích k dispozici nový handheld PlayStation.

Reklama

PSV vyjde v Evropě přesně 22. února příštího roku ve dvou verzích. Model s WiFi bude stát €249,99, zatímco za verzi vybavenou 3G si připlatíte, vyjde vás totiž na 299,99 euro.

Na detaily ohledně startovních titulů a ceně za 3G data si budeme muset počkat. Nedávno ovšem bylo potvrzeno, že Sony a další vývojářské týmy chystají více než 100 titulů pro tento handheld, včetně Sound Shapes, Resistance: Burning Skies, Uncharted: Golden Abyss, Ultimate Marvel vs. Capcom 3, Assassin’s Creed, FIFA, Call of Duty a F1 2011.

Co se baterie týče, ta by měla vydržet v chodu úctyhodných 9 hodin. Pokud ovšem budete hrát hry, nebo sledovat filmy, smrskne se výdrž na stále ještě sympatických 4 – 5 hodin. Celých devět hodin tak prý PSV vydrží pouze při přehrávání muziky nebo v takzvaném standby módu.

Samotné nabíjení by mělo zabrat přibližně dvě hodiny a čtyřicet minut, za předpokladu, že je baterie kompletně vyšťavena.

Pro úplnost dodejme, že PlayStation Vita se v Japonsku na pultech objeví již 17. prosince aktuálního kalendářního roku (seznam her pro Japonsko). Zbytek světa si bude muset počkat na již zmiňovaný 22. únor 2012, včetně Evropy, Afriky, Středního východu, Spojených států, Kanady a Latinské Ameriky. V Austrálii a na Novém Zélandu by měl být handheld k dispozici o den později.

Co se hardwarového složení týče, vězte, že uvnitř PSV naleznete procesor ARM Cortex-A9 se čtyřmi jádry, GPU SGX543MP4+, 512 MB RAM, 128 MB VRAM, či dvě kamery s rozlišením 640x480.

Samozřejmostí pak je zabudované Wi-Fi a GPS, mikrofon, reproduktory, gyroskop, akcelerometr, bluetooth a sloty na PSV karty, Memory karty, SIM kartu (ve správné verzi), audio konektor a konečně USB.

To vše přitom bude zabalené v rozměrech 182x18,6x83,5 mm (šířka x výška x tloušťka). Hmotnost u WiFi modelu je cca 260g a u 3G/Wi-Fi cca 279g.

Co se multimediálního umu týče, přístroj si poradí s MPEG-4 a H.264, rovněž s MP3 a MP4, a v neposlední řadě i s JPG, TIFF, BMP, GIF a PNG.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama