Vivendi vlastní přes 20 procent akcií Ubisoftu
Novinka Vivendi vlastní přes 20 procent akcií Ubisoftu

Vivendi vlastní přes 20 procent akcií Ubisoftu

Michal Burian

Michal Burian

10

Francouzi spolkli Gameloft a stále se snaží o vydavatele Assassin's Creed, Far Cry, The Division nebo The Crew.

Reklama

Francouzský mediální konglomerát Vivendi nedávno ujišťoval, že nemá žádné plány na převzetí Ubisoftu, přesto nakoupil další akcie vydavatele značek jako Assassin's Creed, Far Cry, The Division nebo The Crew.

Vše začalo v říjnu loňského roku, kdy Vivendi koupila 6,6 procent akcií Ubisoftu, v únoru letošního roku svůj podíl zvýšila na 10 procent, v dubnu na 18 a dnes vlastní již 20,1 procenta podílu v Ubisoftu a zvažuje, že bude nakupovat dál.

Svědčí o tom prohlášení výkonného ředitele Vivendi, Vincent Bollore řekl, že si klade za cíl vytvořit "plodnou spolupráci" s vedením Ubisoftu a dodal, že nezvažují koupit další akcie, případně převzít kontrolu nad společností, v příštích šest měsících. U Vivendi ale člověk nikdy neví, nedávno se jim povedlo ovládnout většinu u mobilního vydavatele Gameloftu, který založil Michel Guillemot, bratr generálního ředitele Ubisoftu.

Oproti tomu Ubisoft se brání a snaží se přesvědčit akcionáře, aby neprodávali své akcie, případně nakupovali další. Yves Guillemot se dokonce nechal slyšet, že Vivendi zabije kreativitu Ubisoftu. V minulosti se Vivendi ve světě her pohybovalo, vlastnilo 429 milionů akcií firem Activision a Blizzardu, v hodnotě 5,83 miliard dolarů.

Není divu, že se analytici domnívají, že Vivendi má vše naplánované a po Gameloftu hodlá postupně převzít i Ubisoft.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama