Vlastníci Xbox 360 budou mít zdarma cloudové ukládání pro Xbox Series X a S
Novinka Vlastníci Xbox 360 budou mít zdarma cloudové ukládání pro Xbox Series X a S

Vlastníci Xbox 360 budou mít zdarma cloudové ukládání pro Xbox Series X a S

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

1
Platformy Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One Xbox Xbox 360

Nové informace o zpětné kompatibilitě slibují i automatické HDR.

Reklama

S nejnovějšími informacemi ohledně zpětné kompatibility nových Xbox konzolí, tedy Xbox Series X a Series S, se podělila na oficiálním Xbox blogu vedoucí programu kompatibility, Peggy Lo. "Jako hráči víme, jak důležité je uchovat a respektovat vaše herní dědictví. Věříme, že vaše oblíbené hry a značky, váš postup a úspěchy, vaše herní příslušenství pro Xbox One, přátelství a komunity, které prostřednictvím her vytváříte, by se s vámi měly pohybovat napříč generacemi," napsala Lo.

Lo uvádí, že zpětně kompatibilní hry nativně běží na Xbox Series X a S na plný výkon CPU, GPU a SSD, a to bez režimu zesílení a přetaktování. Díky výkonu SSD budou mít zpětně kompatibilní tituly nižší dobu načítání.

Zajímavostí je potom funkce automatického HDR, neboli Auto HDR. Tato funkce automaticky přidává vylepšené HDR do her, které se dodávají pouze s SDR (standardní dynamický rozsah). Zjednodušeně řečeno, Auto HDR zvyšuje vizuální kvalitu hry beze změny původního uměleckého záměru. Tato funkce je implementována systémem, tudíž vývojáři nemusí dělat žádnou práci navíc. Lo rovněž zdůrazňuje, že při využití Auto HDR nevznikají na CPU, GPU ani na paměti žádné vyšší nároky na výkon.

Vlastníci Xbox 360 budou mít zdarma cloudové ukládání pro Xbox Series X a S

Obě nové konzole slibují vyšší a stabilnější framerate, a jinak tomu nebude ani u her se zpětnou kompatibilitou. Právě pro tyto hry přišel tým, který se zpětnou kompatibilitou zabývá, s novou metodou, jež framerate zdvojnásobuje. Nutno ovšem dodat, že se tato metoda nedá uplatnit u všech her, a to kvůli původní fyzice nebo animacím hry.

Jako příklad uvádí Lo zdvojnásobený framerate u hry Fallout 4 na konzoli Xbox Series S, kdy se framerate při rozlišení 1440p zvedl z původních 30 fps na 60 fps.

Pro hráče, kteří i nadále využívají Xbox 360, bude cloudové ukládání brzy pro všechny uživatele této konzole zdarma, což by podle Lo mělo ještě více usnadní přenos her na Xbox Series X a Xbox Series S.

Konzole Xbox Series X a Series S vycházejí v ČR 10. listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama