VR demo z prostředí Portalu vypadá zajímavě
Portal Novinka VR demo z prostředí Portalu vypadá zajímavě

VR demo z prostředí Portalu vypadá zajímavě

Martin Cvrček

Martin Cvrček

6

Fanstránka ValveTime.net zveřejnila záběry dema určeného pro headset virtuální reality HTC Vive, které je zasazené do prostředí Portalu a které běží na Source 2 enginu.

Reklama

Když se začne řešit headset HTC Vive, na kterém pracuje Valve spolu s HTC, velmi často přijde řeč na VR demo zasazené do prostředí Portalu. Na letošní GDC dokonce toto demo vedlo až k dohadům o existenci Portalu 3, což je ale samozřejmě nesmysl. Demo nemá s jakýmkoliv pokračováním série Portal nic společného.

Nyní se můžeme podívat na celé demo, za což bychom měli poděkovat fanstránce ValveTime.net. Záběry tedy nejsou oficiální a nejsou ani šité na míru běžného diváka. V zásadě jde jen o záznam rozhraní určeného pro samotné brýle, takže se připravte na to, že prostě musíte sledovat dvě zaoblené obrazovky, které jsou navíc natáčené kamerou. Nemluvě o absenci ozvučení a o tom červeném problikáváním, které není zrovna příjemné.

Přesto jde ale o dosud nejkvalitnější ukázku dema, které mimochodem běží na Source 2 enginu. Podobně jako v případě Doty 2 ale použití nového enginu nemá za následek drastické zlepšení grafiky, a to prostě z toho důvodu, že demo, stejně jako Dota 2, nemá za účel ukázat, co Source 2 dokáže po stránce grafiky. Na takovou ukázku stále čekáme a pravděpodobně se jí dočkáme až s oznámením nového titulu od Valve. Ať už tím titulem bude cokoliv.

Některá vylepšení oproti vizuálu a celkové technické stránce původního Source enginu jsou ale přesto vidět, třeba počet a kvalita objektů, které může hráč vytáhnout z robota Atlase. S něčím takovým by si původní Source engine asi neporadil.

V demu si nelze nevšimnout dvou bílomodrých objektů, jež se neustále vznáší prostorem. Ty slouží jako ovládací prvky a hráč je ovládá za pomoci dvojice ovladačů, které jsou součástí HTC Vive. Finální podoba ovladačů (jeden do každé ruky) zatím není známá, ale je popisována tak trochu jako Steam controller rozdělený na dvě půlky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama