Novinka Vrcholný středověk ve Field of Glory II: Medieval

Vrcholný středověk ve Field of Glory II: Medieval

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy Windows PC

Středověké bitvy podle historie.

Reklama

Druhý díl tahové strategie Field of Glory (postavené na stolní wargame předloze) od Byzantine Games a vydavatelů ze Slitherine vyšel už v roce 2017 a jedná se o opravdu povedený titul, což rozhodně potvrdí i hráči, kteří na Steamu z 88 % dávají palec nahoru, přičemž měl ve wargame komunitě velice pozitivní ohlas.

Proto se tvůrci rozhodli ohlásit samostatnou hru Field of Glory II: Medieval, která přenese původní hratelnost do prostředí vrcholného středověku, kdy bude mapovat období od roku 1040 až po 1270 našeho letopočtu.

To znamená, že se opět dočkáme mnoha historických bitev, kdy můžete hrát například za armády Francie, Německa, Skotska, Irska či Dánska. Pokud ale nechcete následovat historii, můžete se pustit do "co kdyby" scénářů, a to proti umělé inteligenci či lidskému soupeři.

V jedné ze čtyř kampaní se pak zúčastníte mnoha potyček, kdy každá z nich bude vitálním prvkem vašeho postupu, přičemž vaše armády budou získávat zkušenosti a odhodlání. Kdyby vás ale historie nudila i zde, můžete se pustit do sandboxové kampaně, která vám umožní vybrat si kterýkoli z 29 dostupných národů a postavit ho proti jinému.

Titul navíc nabídne více než 100 druhů historických jednotek, kdy každá z nich je pečlivě zpracovaná a má své vlastní variace.

Zájemci se již nyní mohou hlásit do bety. Samotná hra by měla vyjít v prvním kvartálu roku 2021.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama