Všechny multiplayerové DLC Doomu jsou zdarma pro každého
DOOM Novinka Všechny multiplayerové DLC Doomu jsou zdarma pro každého

Všechny multiplayerové DLC Doomu jsou zdarma pro každého

Martin Cvrček

Martin Cvrček

21

Multiplayer prošel výraznými změnami, které se dotýkají postupu, perků nebo uživatelského rozhraní. Od zítřka si také budete moci hru zkusit zdarma.

Reklama

Je to už více než rok, co došlo na vydání restartu série Doom. Ten se setkal s všeobecně pozitivním přijetím, ale jen díky singleplayeru a editoru map SnapMap. Multiplayer moc ovací nesklidil, spíše naopak. Nyní to s ním ale studio id Software, které ve spolupráci s Battlecry Studios převzalo vývoj online režimu po původním externím týmu, zkouší znovu díky patchi 6.66.

Aktualizace provádí různé změny a opravy nejen v rámci multiplayeru, ale i SnapMapu. Hra více hráčů je ale alfa a omega, jak naznačuje několik zásadních novinek. Nejvýraznější z nich je nepochybně fakt, že obsah všech tří placených DLC je nyní k dispozici zdarma každému majiteli hry. Tvůrci přestali prodávat Season Pass, a tak má nyní každý přístup k devíti dodatečným mapám, třem démonům a třem zbraním, stejně jako k různým kusům výbavy a částem zbrojí.

Navíc došlo k překopání systému postupu. Předměty, které si můžete odemykat, už nezískáváte náhodně, nýbrž postupem po úrovních nebo plněním příslušných výzev. Když si vyhlédnete určitou výbavu, nyní máte možnost přizpůsobit svůj herní styl tak, abyste získali právě to, co chcete.

Hráči, kteří už multiplayer hráli, mají na výběr. Buď si nechají svůj postup zresetovat, aby mohli všechno získávat jako ostatní, nebo jim všechny odemčené zbraně, zbroje nebo démoni zůstanou. Všem veteránům byla ale vynulována úroveň a jako kompenzace je čeká speciální odznak. Ti, kteří dosáhli nejvyšší Slayer úrovně, dostanou ještě speciálnější odznak.

Aby toho nebylo málo, v id Software zlepšili uživatelské rozhraní, aby bylo přehlednější a informativnější, a zbavili se systému Hack Modules a místo nich představili Runy. Ty fungují jako klasické perky, které vám po odemčení zaručí drobné výhody, přičemž se jedná o trvalou součást vámi vytvořené třídy, která nevyprší a nemusí být aktivována.

Jestli jste dosud s Doomem neměli tu čest, v blízké době ho budete moci zdarma vyzkoušet díky bezplatným víkendům. První z nich začíná už zítra na všech třech platformách a čeká vás neomezený přístup k multiplayeru a SnapMapu a první dvě úrovně ze singleplayeru, v nichž můžete vyzkoušet i Arcade Mode spočívající v nahánění co nejvyššího skóre. Vámi dosažený postup vám samozřejmě v případě, že si hru koupíte, zůstane.

Multiplayer nejnovějšího Doomu tak dostává další šanci. Je ale samozřejmě otázka, jestli už není trochu pozdě. Ale kdo ví, třeba uvolněné DLC, provedené změny, bezplatné víkendy a mimo jiné různé slevy zajistí, že půjde konečně o něco, čemu se vyplatí věnovat čas.

Mějte každopádně na paměti, že patch 6.66 je mírně řečeno obří. Minimálně na PC budete stahovat 34 - 35 GB dat. Na konzolích bude pravděpodobně velikost aktualizace podobná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama