Všechny PC hry Microsoftu budou dostupné v GeForce Now od Nvidie
Novinka Všechny PC hry Microsoftu budou dostupné v GeForce Now od Nvidie

Všechny PC hry Microsoftu budou dostupné v GeForce Now od Nvidie

Filip Svoboda

Filip Svoboda

2
Platformy Windows PC

Výměnou za to Nvidia podpořila akvizici Activision Blizzardu.

Reklama

Na tiskové konferenci v Bruselu, kde se odehrálo slyšení Microsoftu ve věci plánované akvizice Activision Blizzardu, oznámil prezident Microsoftu Brad Smith, že všechny hry vydané právě Microsoftem na PC dorazí také do konkurenční streamovací služby GeForce Now od Nvidie.

Dohodu uzavřely společnosti na deset let a zahrnuje i všechny tituly od Activision Blizzardu. Hry od Microsoftu bychom měli být schopni přes GeForce Now streamovat nezávisle na tom, jestli si je koupíme ve Windows Storu, na Steamu nebo v Epic Games Storu.

Výměnou za tuto smlouvu Nvidia oficiálně podpořila akvizici Activision Blizzardu. Do jisté míry tak vyvrací obavy úřadů ze vzniku monopolu na poli cloudového hraní. V opozici stále stojí Sony, přičemž Brad Smith poukazuje na obdobnou nabídku týkající se Call of Duty. Ta by měla japonské společnosti zaručit FPS sérii na PlayStation právě po dobu deseti let. Sony ovšem smlouvu stále nepodepsala.

„Se společností Nintendo přinášíme hru Call of Duty na dalších 150 milionů konzolí, které by ji dříve neměly,“ upozorňuje dále Smith na dohodu s Nintendem a odmítá částečnou akvizici, jak navrhovaly britské úřady, „nemyslíme si, že je rozumné nebo reálné, aby byla jedna část [Activision Blizzardu z obchodu] vyjmuta.“ (via Jez Corden).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama