Výbava a bydlení ve Final Fantasy XV
Final Fantasy XV Novinka Výbava a bydlení ve Final Fantasy XV

Výbava a bydlení ve Final Fantasy XV

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

7

Dále se koukneme na vaření a na chocoby, se kterými můžete cestovat rychleji.

Reklama

V návaznosti na červencové informace ohledně různých herních principů ve hře Final Fantasy XV, připravil Square Enix další screenshoty ze hry, které doprovází množství vysvětlujícího textu. Tentokrát se tvůrci zaměřili na výbavu, možnosti ubytování, vaření a na chocoby.

Final Fantasy XV vyjde celosvětově pro PlayStation 4 a Xbox One 30. září, ale teď se už podíváme na nové informace.

Výbava

V nabídkovém menu Equipment si můžete nastavit až čtyři zbraně, které budete následně používat v bitvě. Stejným způsobem se lze vybavit až třemi dalšími kousky příslušenství, které následně přidají různé efekty.

Kromě výběru své vlastní výbavy, můžete na stejném místě najít možnost, kdy vlastně upravíte to stejné i pro zbývající členy vaši skupiny. Následně se bude v závislosti na výběru zbraní a volbě příkazů, měnit podstatným způsobem i bitevní strategie.

Každá postava totiž má zcela odlišný soubor "příkazů", které u ní lze použít. Jde o širokou a rozmanitou škálu efektů, jako jsou různé druhy útoků a různé možnosti podpory. Klíčem k vítězství je jejich šikovné využití, vycházející ze znalosti nepřátel a konkrétní situace.

Hlavní a vedlejší zbraně

Ve hře Final Fantasy XV můžete i u ostatních členů skupiny nastavit jednu hlavní zbraň a jednu vedlejší zbraň. Určení, které zbraně lze použít jako hlavní a které jako vedlejší, najdete v kategorii dané zbraně. Ta je bohužel podle informací neměnná.

Příkazy

Jak již bylo řečeno i minule, u každého člena své skupiny můžete nastavit konkrétní příkazy, které pak můžete jako hráči využít během bitvy.

Link attacks

Změny v závislosti na Noctově výbavě

V jedné z posledních novinek se mluvilo také o spojených útocích, takzvaných kooperativních technik "link attacks". Ty pak můžete v určitou chvíli automaticky vyvolat během bitvy, ale ty se budou měnit právě na základě vaší výbavy a v závislosti na typu použité zbraně.

Když si třeba Noctis vezme velký meč, můžete očekávat link attack s Promptem. Ještě před útokem těchto dvou postav si Prompto vezme Noctovu zbraň a Noctis zase Promptův meč a s navzájem prohozenými zbraněmi dokážou způsobit nepříteli daleko větší újmu.

Změny v závislosti na výbavě skupiny

Spojené útoky se budou měnit také v závislosti na typu zbraně, jakou používají ostatní členové skupiny.

Pokud třeba bude Gladiova vedlejší zbraň štít, může se spustit jiný spojený útok. Třeba kdyby měl u sebe pouze svůj velký meč, nebylo by možno jej provést. Se štítem využije Gladio Noctovy záda jako odrazový můstek, vyskočí vysoko do vzduchu a těžkým štítem zasáhne nepřítele.

Tři typy bydlení

Pro Nocta a jeho skupinu je nepostradatelnou součástí také "ubytování". Na své cestě budou mít na výběr využít celkem tři různé typy míst k odpočinku. Tyto tři kategorie jsou kempy, domy (jaký byl v traileru) a hospůdky.

Kempy

Kempy nebo kempování všeobecně, je možné pouze v okolí zabezpečených bodů, ve hře označených jako "mark". Zde se totiž nepřátelé nemohou přiblížit a tak vám nemohou ani ublížit. Při kempování můžete spát i jíst a hlavní přínos tkví v tom, že zde můžete spát zdarma a můžete taky používat různé buffy vaší skupiny. Jedním z nich je třeba Ignisovo vaření. Nevýhodou je ale to, že musíte mít Ignisem požadované ingredience.

Domy z traileru

Domy, jaké jste mohli vidět v traileru, jsou různě roztroušených po celém herním světě. Výhoda spočívá v tom, že nabízí poměrně levné ubytování, ale jeden od druhého se budou lišit přidáváním různých bonusů. Nevýhodou je, že nemůžete sníst Ignisovo jídlo a přijdete tak o případné buffy.

Hostince

Zde najdete vše od zavšivených ubytoven až po ultra přepychová letoviska. Ve světě Final Fantasy XV existuje celá řada hotelů a hotýlků, rozptýlených takřka všude. Přínosem pro vás budou v tom, tedy kromě ubytování, že vám do značné míry přidají užitečné bonusy. Nevýhodou je jejich poměrně vysoká cena a taky zde zase nemůžete jíst některá z Ignisových jídel, což ve zkratce znamená žádné buffy.

Stravování

Ignisovo vaření

Ve Final Fantasy XV se můžete těšit na Ignisovo vaření. To je možné využít pouze když táboříte, ale vzhled výsledných pokrmů lze přirovnat k jídlům prvotřídních kuchařů. Tím, že sníte Ignisovy výtvory, získáte výhody v podobě buffů (některé statistiky se na další den zvýší). Bojem a průzkumem okolí můžete získat různé přísady pro vaření. Třeba maso a zeleninu, ale když se vám povede získat úplně nové ingredience, je dost možné, že se Ignis naučí nějaký nový recept. A stejně tak jako lidem, můžete při kempování podávat jídlo chocobům a také jim dočasně zvýšit úroveň některých vlastností.

Hotely a jídelny

V hotelích a jídelnách můžete sníst různá speciální jídla, která prostě nikde jinde neseženete.

Chocobové

Tyto žluté obří ptáky asi nemusím fanouškům série Final Fantasy dlouze představovat. I v tomto herním světě jsou chováni a díky nim můžete i ve Final Fantasy XV cestovat po celém světě daleko rychlejším tempem. Chocoby si ale můžete pronajmout až po splnění určitých požadavků. K jejich pronájmu budete muset v Chocobo Ticket Machine zaplatit přesně daný poplatek, jehož cena je závislá na počtu dní, na kolik chcete chocoba pronajmout. Za poplatek získáte předmět Chocobo Flute.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama