Vybraní novináři popisují své dojmy z Xbox Series X
Novinka Vybraní novináři popisují své dojmy z Xbox Series X

Vybraní novináři popisují své dojmy z Xbox Series X

Martin Pritula

Martin Pritula

13
Platformy Xbox Xbox Series X|S

Dojmy jsou prozatím čistě pozitivní.

Reklama

Před několika hodinami začali vybraní novináři a technologicky zaměřené Youtube kanály zveřejňovat první články a videa, ve kterých popisují své zkušenosti konzolí Xbox Series X. Klíčové poznatky jsme se pro vás rozhodli přeložit a jejich výčet naleznete níže.

Začněme s tím, v čem exceloval už Xbox One X – hlučnost. Sam Machkovech z magazínu Arts Technica sdělil, že je Xbox Series X tou vůbec nejtišší konzolí, kterou měl kdy možnost testovat. Na nízké hlučnosti se dále shodují i ostatní novináři, takže obavy o hlučnost konzole jsou, zdá se, zcela zbytečné. Chlazení konzole navíc bylo takřka úplně tiché i při hraní náročných her, kde jako příklad uvedl Machkovech Red Dead Redemption 2. Redaktor Ryan McCaffrey na konto hlasitosti doplnil, že je novinka dokonce tišší než předchozí Xbox One X.

Další zajímavou novinkou jsou konkrétní testy nahrávacích časů, které se však poněkud odlišují a třeba novináři z The Verge zaznamenali mezi nahrávacími časy konzolí Xbox Series X a Xbox One X mnohem menší rozdíly, než jaké zveřejnil na svých stránkách magazín Gamespot. Na konkrétní porovnání se můžete podívat níže.

Mnoho zájemců bude jistě zajímat, kolik místa na disku je tedy volných pro instalaci her. Inu, zdá se, že systém využívá opravdu hodně paměti a z 1TB vám zbyde "pouhých" 802GB.

Nad rámec toho si všichni chválí funkci Quick Resume, která vám umožní rychle přepínat mezi rozehranými hrami.

Tom Warren z The Verge dokonce porovnal používání Xbox Series X s předchozím Xbox One X a napsal, že mu zpětný přechod na předchozí generaci po testování Series X připomínal přechod z kabelového internetu na 56K modem.

Jak jsme si tedy mohli přečíst, první dojmy na Xbox Series X byly čistě pozitivní. Nyní tedy nezbývá než čekat, zda si podobnou chválu odnese i výrazně levnější a slabší Xbox Series S.

Konzole Xbox Series X a S si můžete předobjednat v Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama