GZW Novinka Vychází česká taktická FPS Gray Zone Warfare

Vychází česká taktická FPS Gray Zone Warfare

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

3
Platformy Windows PC

Sází na realismus a otevřený svět.

Reklama

Vývojáři z brněnského studia Madfinger Games dnes v programu předběžného přístupu na Steamu vydali taktickou akci Gray Zone Warfare, jejíž datum vydání bylo oznámeno teprve včera. Základní verze hry je k dispozici za 35 eur. K dostání jsou ale také dražší edice 58, 80 a 100 eur. Autoři lákají na intenzivní taktickou FPS, která klade důraz na realismus a kombinaci PvE a PvP režimů. Pozornost si zaslouží také velký otevřený svět, který hráče zavede do jihovýchodní Asií inspirovaný ostrov Lamang.

Dosavadní přijetí je však značně rozporuplné, což dokládá aktuální hodnocení 38 % na Steamu. Hráči oceňují příklon k realismu i jednotlivé herní mechaniky, kterými může Gray Zone Warfare připomínat známý titul Escape from Tarkov nebo sérii Arma. Hlasitá kritika se ale naopak snáší na optimalizaci a problémy technického rázu v čele s propady frameratu a vysokou hardwarovou náročností.

U nově vydaného early accessu se však bohužel nejedná o nic výjimečného. Je však patrné, že je v tomto směru před vývojáři ještě spousta práce. Ačkoli je aktuální prioritou PC verze, tak autoři do budoucna nevylučují ani vydání na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Vychází česká taktická FPS Gray Zone Warfare
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama